Geen geluk voor Max in Varsseveld

Laatste KNMV van het seizoen geen goed resultaat voor Max.

Na de fantastische reeks van de afgelopen maanden, was Max van plan het nog even te laten zien in Varsseveld. Max was aan een opmars bezig in de stand voor het Nederlands Kampioenschap ondanks dat hij een aantal wedstrijden aan het begin van het seizoen gemist had. Daarbij hebben we ook nog te maken met een heel kort seizoen met erg weinig wedstrijden. Dus Varsseveld, daar moest het weer even gebeuren.

Tijdtraining:
Max ging gelijk lekker te keer en merkte dat de baan vrij hard was in plaats van zacht zand wat we dachten. Hij reed snel naar voren, maar werd door een andere rijder een paar ronden op gehouden. Toen hij er voorbij was zette hij direct een prima 6e tijd op de klok. Dit veranderde niet meer en hierdoor kon hij een goede plaats aan het hek uitzoeken.

1e Manche:
De start was heel belangrijk. Max had al gemerkt dat inhalen niet makkelijk was op deze baan. Maar de start was niet goed… Hij werd snel ingesloten en moest midden in het veld aan de wedstrijd beginnen. Met veel risico wist Max zich goed naar voren te rijden. Liggend op een 7e plaats probeerde Max nog een plaats te pakken maar kwam hierdoor buiten de baan terecht en kwam ten val. Hij zat er weer snel op en kon op een 10e plaats de wedstrijd vervolgen. Max zette alles op alles en pakte weer een plaatsje maar in de voorlaatste ronde ging hij er weer af. Weer kon hij de pijn van de val verbijten en snel weer op de motor klimmen. Nu op een 14e plaats begon Max nog aan een laatste poging wat plaatsen te pakken. Hierdoor wist hij toch nog op de 12e plaats over de finish te komen.

2e Manche:
De start was dus belangrijk… Dus bij het vallen van het hek gooide Max goed het gas op zijn snelle Buitenhuis Yamaha. Maar deze bleek sterker dan Max en wilde zelfs gaan vliegen. Max ging keihard achterover op het startveld. Dit was heel lang geleden een keer gebeurd maar we hadden niet verwacht dat het nu nog zou gebeuren. Max zette snel zijn motor overeind, stapte er weer op, reed een klein rondje en zag dat iedereen al lang was vertrokken. Helemaal achteraan begon Max aan de wedstrijd. Inhalen was niet makkelijk op deze baan dus we waren benieuwd wat hij nog voor mekaar zou kunnen krijgen. Max reed goed en kon plaats na plaats pakken. Maar vooraan waren ze allang weg dus waren erg tevreden dat hij toch nog naar een 10e plaats kon rijden!

Ondanks de gemiste wedstrijden aan het begin van het seizoen wordt Max toch nog 11e in de stand voor het NK 85cc kl.w.

No Comments

Geef een reactie