Max Engelen pakt volle puntentotaal MON Horst

Met zijn supersnelle Buitenhuis Yamaha was Max niet te verslaan in Horst.

Max Engelen, MON Horst 2009 / foto: martijnroskam.com

Max Engelen, MON Horst 2009 / foto: martijnroskam.com

In de training reed de hele 85cc kleine wielen groep (A en B) bij elkaar. Wat een drukte! Max knalde lekker door het veld heen en liet zien dat hij het erg naar zijn zin had op het prachtige circuit van het Limburgse Horst.

Eerste Manche:
Max kon niet echt een goede plek uitzoeken omdat hij pas als 18e mocht oprijden. Hij was ook nog eens niet goed weg bij het hek waardoor hij direct werd opgesloten tijdens de start. Als 10e ging hij de eerste bocht in. Na een paar bochten lag hij al op de derde plaats en nog voordat hij de eerste ronde af had reed Max al stevig op kop. Dani was in de eerste bocht gevallen dus Max zijn strijdmaatje moest hij helaas missen. Gelukkig kon Jamie van Sikkelerus Max nog aardig volgen. Vooral de eerste twee ronden bleef hij zicht houden op Max. Maar toen liep Max toch echt ver weg en Max kon zelfs de laatste ronden rustig aan doen en nog met een grote voorsprong de winst pakken.

Tweede Manche:
Nu kon Max wel een mooie plek uitzoeken en dit kon hij ook direct omzetten in een mooie kopstart. Wel jammer was dat Jamie die naast Max reed de controle over zijn motor verloor en hard onderuit ging bij de start. Gelukkig. maar als je de foto’s ziet ongelofelijk, heeft Jamie er niets aan over gehouden. Max gaf zijn Buitenhuis Yamaha goed de sporen en heel netjes rijdend wist hij een grote voorsprong op te bouwen. Met een voorsprong van meer dan 40 seconden wist hij ook de 2e manche te winnen.

Max had echt genoten van deze prachtige baan en wij van Max!

Max Engelen MON Horst 2009 / foto: martijnroskam.com

Max Engelen MON Horst 2009 / foto: martijnroskam.com

Max Engelen MON Horst 2009 / foto: martijnroskam.com

Max Engelen MON Horst 2009 / foto: martijnroskam.com

Max Engelen MON Horst 2009 / foto: martijnroskam.com

Max Engelen MON Horst 2009 / foto: martijnroskam.com

No Comments

Geef een reactie