Blessures Tom Engelen vallen zwaar tegen

Een MRI-scan liet vandaag zien dat er veel meer aan de hand is met de knie.

Nadat Tom in de eerste manche in Isidorushoeve 4e was geworden, kwam hij in de tweede manche lelijk ten val. Het was direct duidelijk dat er iets niet goed was met zijn knie. Een bezoek aan het ziekenhuis de dag erna gaf echter weinig duidelijkheid. Advies: week of 6 rust. Echter Tom wilde zo snel mogelijk weer op de motor en begon met bezoek aan de fysio. Deze constateerde echter al snel dat er meer aan de hand was dan een verrekte band. Maar ook een nieuw bezoek aan het ziekenhuis gaf opnieuw geen duidelijkheid.

De fysio heeft vervolgens zelf een afspraak gemaakt voor een second opinion bij een sportarts in het ziekenhuis in Baarn. Daar werd al snel duidelijk dat de fysio gelijk had. Maar om echt goed te weten wat de schade is moest een MRI scan gemaakt worden. Dat gebeurde vandaag en we kregen direct de uitslag:

 • Voorste kruisband afgescheurd
 • Meniscus gebroken
 • Voorste band gescheurd
 • Bot in knie beschadigd

Volgende week volgt een verder gesprek met de chirurg over de verdere procedure (operatie waarschijnlijk…).

Tom zal zeker nog enkele maanden uitgeschakeld blijven. Wij houden jullie op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

3 Comments

 1. pff dat valt even tegen!! veel beterschap!

  1
 2. Hallo Tom, dat valt heel erg tegen zeg. Sprak je vader nog in Makkinga, die daar al wel een beetje bang voor was, al hoopte hij natuurlijk dat het nog zou meevallen. Het is me nog al niet wat. Denk je dat het alleen aan de kruisbanden ligt, blijkt er heel wat meer aan de hand te zijn. Wij wensen je dan ook een heel voorspoedig herstel toe en hopen je volgend seizoen weer fit op de motor te zien.
  Hartelijke groeten, de Kroontjes

  2
 3. Hallo luitjes,
  Dat is even slikken voor Tom,even geen cross. We kwamen Mick v Heugten tegen bij dr Norel en die zij al dat het niet goed was met Tom.
  Jammer het ging lekker de laatste wedstrijden.
  Voor onze Tom is het ook even geen cross, hij word eind deze maand geopereerd, we zien wel wanneer hij weer kan crossen, eerst de knie weer goed.
  We wensen een spoedig herstel voor ‘jullie Tom.’
  groetjes uit Apeldoorn.

  3

Geef een reactie