Max Engelen 3e totaal bij KNMV Makkinga!

Max reed erg sterk op het zware circuit in Friesland.

Tijdtraining:

Toen de training begon, ging Max gelijk aan de slag om naar voren te rijden. Toen het echte gedeelte van de tijdtraining begon reed Max hard in de rondte en zette al snel een fraaie 3e tijd neer. Dit wist hij lang vol te houden en zelfs zijn tijd te verbeteren maar in de laatste ronde werd hij nog met een fractie van een seconde terug verwezen naar de 4e plaats. Maar hier waren we ook erg tevreden mee.

1e Manche:

Geen beste start voor Max

Geen beste start voor Max

Max zocht een mooi plekje aan het hek, maar helaas stond dat niet garant voor een goede start. Als 14e ging hij de eerste bocht door. Vooraan reden de koplopers al hard weg van de rest van het veld. Max sneed als een mes door het veld en lag na 1 ronde al 5! Maar Max gaf niet op. Snel zat hij op de 3e plek maar de koploper viel waarna Max op een 2e plaats reed. Al snel kreeg hij de kopman in zicht en reed er hard naar toe. Hij wou niet afwachten en zette gelijk de aanval in. Helaas verslikte hij zich in deze inhaalpoging en kwam hij ten val. Als 4e kon hij de wedstrijd vervolgen. Hij moest toch even herstellen van de val en kon niet direct aanvallen. Toen hij zich weer herpakt had, kon hij de twee rijders voor hem weer inhalen en ging hij op zoek naar de kopman die inmiddels heel ver weg was. Maar Max reed enorm hard door en kreeg hem de voorlaatste ronde weer in het zicht. Max zette nog flink aan maar het mocht niet meer baten. Met 2 seconden achterstand moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Max was erg teleurgesteld en boos want hij wist dat dit zijn kans was geweest om een manche te winnen.

2e Manche:

Nadat hij zich over zijn teleurstelling heen had gezet had hij echt zijn zinnen gezet op een overwinning in de 2e manche. Maar de start was weer niet best. Nu als 12e door de eerste bocht. Niet ideaal om een wedstrijd op je naam te schrijven. Het inhalen ging nu ook niet zo makkelijk als in de eerste manche omdat de baan zo zwaar was geworden dat er maar een paar goede sporen in de baan lagen. Hierdoor kon men vooraan flink afstand nemen terwijl Max nog rond een 8e plaats reed. Maar Max bleef vechten en plaats voor plaats reed hij gedurende de wedstrijd naar voren. Super en bij het ingaan van de laatste ronde lag hij toch al op een 3e plaats. Maar hij voelde de hete adem in zijn nek van de winnaar van de 1e manche die achter hem begon aan te dringen. Bij Max was de pijp door het vechten echter aardig leeg en in een van de laatste bochten kon hij de motor niet meer onder controle houden en ging hij hard onderuit. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg op de rest van het veld dat het hem niet meer dan 1 plaats kostte ook al duurde het even voordat hij er weer op zat. Als 4e kwam hij volledig uitgeput over de finish.

Max was achteraf toch erg blij met een mooie 3e plaats totaal. Tuurlijk had er (veel) meer ingezeten maar dat is crossen!

Door het goede resultaat van vandaag is Max toch nog onverwacht 2 plaatsen gestegen in de stand voor het Nederlands Kampioenschap naar de 12e plaats. Met nog 1 wedstrijd te gaan zal hier niet veel meer aan veranderen.

No Comments

Geef een reactie