Max Engelen toch 2e bij MON Wanssum

Geen baan voor Max en toch nog 2e!

Een hele bijzondere baan rondom een voetbalveld, daarna via een dijk het weiland op. Tja, dat kom je alleen bij de MON tegen.

Eerste Manche:
Max was niet goed weg bij het hek en kwam pas als 8e door in de eerste bocht. Na 1 ronde kwam hij op de 5e plaats door. Inhalen was erg lastig op deze baan en Max kon niet meer doen dan de druk goed opvoeren op de man voor hem. En inderdaad deze maakte een foutje waardoor hij op de 4e plaats kwam. Op naar de 3e man maar deze maakte geen foutje en het lukte Max maar niet om in te halen. Er zat niet meer op dan genoegen te nemen met de 4e plaats.

Tweede Manche:
Tja het was echt geen baan voor Max maar hij kon nu in ieder geval een betere plek zoeken aan het hek. Hierdoor was de start beter en kwam hij de eerste bocht als 4e door. Na 1 ronde zat Max direct aan het achterwiel van de 2e man, maar ja inhalen is lastig. De 1e man kon intussen flink afstand nemen. Max had een paar ronden nodig om toch met een prachtige inhaalaktie de tweede man in te halen. De eerste man was helaas al te ver weg ook al liep Max weer in. Max had duidelijk aan de baan moeten wennen, maar liet zien snel te leren. Hij begint zich steeds meer dit soort banen eigen te maken en hij heeft er nog lol in ook. Deze manche dus 2e!

Totaal van de dag 2e.

Volgende week geen MON in Heerde maar staat clubwedstrijdje SALZ op het programma.

No Comments

Geef een reactie