Max Engelen wint 1e Manche MON Groesbeek

MON alleen maar maisplakken? Groesbeek is wel wat anders!

Wat een prachtige baan. En dat bijna in het dorp. Dit is nog eens hart voor de motorcross. We moeten trots zijn op dit soort banen en het is bijna een eer om op zo’n prachtige baan te mogen rijden.

Mooie hoogte verschillen met heel veel springwerk. Verder een harde ondergrond die hoge snelheden mogelijk maakt.

Training:

Max geeft al snel het tempo aan in de training en laat zien er erg veel plezier in te hebben, met als gevolg een mooie show, waarbij Max volop zijn springkunsten laat zien.

1e Manche:

Tja, Max moest weer als 22e een plekje zoeken aan het hek. Hierdoor geen keuze meer over aan de gunstige kant van het hek. Nou dan maar aan de andere kant. Maar ondanks dat toch nog als 2e door de bocht! Super, nou nu naar de kopman. Dat duurde niet lang en Max sprong over hem heen naar de leiding.
Vanaf dat moment controleerde Max heel rustig de wedstrijd. Hij nam eerst wat afstand en hield deze afstand vervolgens ongeveer gelijk. Mooi rijdend wist Max zo als winnaar te finishen.

2e Manche:

Nu mocht hij wel een mooie plek uitzoeken. Dit was even een ander verhaal. Max pakte dan ook direct de kop en alles leek erop dat het daarna een herhaling van de eerste manche zou worden. Maar niks was minder waar. Max zijn vering deed in de loop van de manche niet meer wat hij moest doen. Met veel moeite kon hij de motor op de baan houden en hierdoor kon de 2e man dichterbij komen en moest Max hem in de laatste ronden voor laten. Toch wist Max niet van opgeven en bleef met veel moeite aan het wiel. In een poging toch weer de kop over te nemen ging het helaas flink fout. Max sloeg over de kop en over zijn stuur hard op de grond. Hierna bleef hij roerloos liggen. Gelukkig was Gerrit van Rhenen snel ter plekke om Max te helpen en te zorgen dat hij niet nog eens overreden zou worden. Waarvoor dank! Max bleef een ronde lang liggen en vervolgens besloot hij toch om de motor over de finish te rijden. Door de enorme voorsprong die Max had opgebouwd op de rest van het veld kwam hij toch nog als 14e over de finish.

Totaal van de dag: 5e (en mocht zo toch nog een mooie beker mee naar huis nemen).

Afgezien van een schaafwond en een flinke blauwe plek heeft Max gelukkig niks overgehouden aan zijn valpartij.

No Comments

Geef een reactie