Tom Engelen wordt 4e in de 1e Manche KNMV St. Isidorushoeve

Dat Tom elke week met sprongen vooruit gaat begint op te vallen.

Nieuwe versie. Laatste nieuws over Tom zie onderaan.

Gisteren maakte hij nog indruk op een maisplak bij de MON, vandaag moest hij weer aantreden bij de KNMV. Weer wil hij het graag laten zien…

St. Isidorushoeve is een snelle baan met een combinatie van bosgrond met harde stuiters en los zand en heel veel springwerk.

Tijdtraining:

Tom moest na de vlakke en harde baan van gisteren wel weer even wennen. Hij kwam langzaam op gang in de tijdtraining, maar kon uiteindelijk toch nog een redelijke 7e tijd neerzetten.

1e Manche:

Wawh goede start van Tom. Hij zat er direct goed bij. Hij reed al snel rond een 5e plaats maar moest in gevechten met andere rijders toch af en toe een plaatsje weggeven. Maar wat een prachtige gevechten! Hij gaf zich niet zo maar gewonnen. Inmiddels werder er ook fouten gemaakt door rijders voor hem. Hierdoor kwam hij toch binnen op een prachtige goed bevochten 5e plaats. Later bleek dat de winnaar een paar plaatsen werd teruggezet (te veel geluid) waardoor Tom 4e werd! Super. Beste manche resultaat voor Tom tot nu toe bij de KNMV.

2e Manche:

Weer goed erbij met de start! Al snel reed hij weer naar de 5e plaats. Hij werd nog wel door twee rijders ingehaald die sneller waren maar Tom liet ze niet ver gaan en liep na een paar ronden weer op ze in. Er zat zeker weer een top 5 klassering in! Hij kwam weer goed op gang. Maar in een keer komt Tom niet meer door. Tom bleek hard gevallen te zijn en voelde eerst zijn been zelfs niet meer. Het gevoel kwam snel terug en eerste leek het alsof hij zijn bovenbeen had gebroken. Gelukkig bleek dat niet maar echt staan ging niet meer op het been. Tom wou perse de manche uitrijden want puntenverlies is funest voor de stand. Met veel moeite ging hij weer op de motor zitten en heel rustig begon hij weer wat rondjes te rijden. Echter na afloop bleek niet genoeg om geklasseerd te worden. (Hij had 12 ronden moeten rijden i.p.v. de 11 die hij had gereden.) Balen. Geen punten.

Tom zakt door het missen van de punten van de tweede manche helaas met 1 plaats naar de 11e plaats in het Nederlands Kampioenschap.

Wat nog veel meer balen is dat Tom na een nachtje vol pijn nog steeds niet op zijn been kan staan. Op dit moment wordt onderzocht wat er aan de hand is met zijn been. Als er meer nieuws is laten we het weten.

Laatste nieuws:

Tom heeft zijn bovenbeen flink gekneusd en zijn binnenste kniebanden flink verrekt. Hij mag een aantal weken niet sporten (dus zeker niet crossen). Gelukkig heeft Tom nog een aantal weken de tijd om te herstellen voor de eerst volgende KNMV wedstrijd, maar of dit lang genoeg is zal nog moeten blijken.

No Comments

Geef een reactie