Tom Engelen komt goed voor de dag op maisplakcross MON

Wijchen had vroeger een echte crossbaan. Maar deze was helaas verdwenen en vervangen door een maisplakcrossbaan.

Tom had sinds de KNMV in Winterwijk geen wedstrijd meer gereden en moest daarom weer even het wedstrijdgevoel terugkrijgen. We kozen er voor om weer eens een wedstrijd met de MON mee te rijden. Alleen hadden we een echte baan verwacht…  Het werd dus een keiharde snelle korte baan. Niet echt iets voor Tom.

1e Manche:

Tom mocht pas als een van de laatsten oprijden maar kon desondanks toch nog een aardige plek aan het hek bemachtigen. Zijn start was best goed en als 4e ging hij de eerste bocht door maar verslikte zich vervolgens in de volgende bocht en werd door 3 man ingehaald. Tom zette de achtervolging in maar moest duidelijk even op gang komen. Tom bleef aandringen en kon zo plaats voor plaats naar voren opschuiven om zo op plaats 3 te eindigen.

2e Manche:

Tom had nu weer een goede start maar kwam rond de 6e plaats uit de eerste ronde. Hij reed erg netjes en ging zichtbaar steeds sneller rijden. Hij werd alleen nog ingehaald door de latere winnaar die duidelijk sneller was maar Tom haalde ook nog een aantal rijders voor hem in en reed snel naar de man op de derde plaats toe. Helaas lukte het hem net niet om hem in te halen en moest hij tevreden zijn met een 4e plaats.

Totaal van de dag 4e. Niet gek voor een echte zandbak specialist!

No Comments

Geef een reactie