Max Engelen wint MON Wijchen

Altijd gezellig zo’n MON wedstrijd. Dus op naar Wijchen.

Maar het bleek geen bestaand circuit en in plaats daarvan had men op een weiland een snelle baan aangelegd op harde klei ondergrond. Hier houdt Max niet van, maar hij vond het wel leuk om mee te rijden. We verwachtten er dan ook niets van.

Tijdens de training reed Max heel rustig en liet zien dat hij zich beter in het losse zand thuis voelt.

1e Manche:

Max mocht pas als een van de laatsten naar het hek oprijden maar kon toch nog een heel mooi plekje vinden. De start was niet zo heel goed, maar nog voor het einde van de eerste ronde lag hij al op de 4e plaats. Max sprong zo veel verder over de schansen dat hij daar heel veel tijd won op de rest. Inhalen is niet makkelijk op zo’n baan zonder sporen maar het lukte Max toch om de derde en twee man in te halen. Helaas was de kopman al ver voor en onbereikbaar. Max eindigde zo op een mooie 2e plaats.

2e Manche:

Nu mocht Max als 2e naar het hek. Max schoot als een raket weg bij de start en pakte zo kopstart! Wat een power zit in zo’n Buitenhuis Yamaha! Super. Dani, de winnaar van de eerste manche, meldde zich al snel aan Max zijn achterwiel. Samen maakten ze er een hele mooie show van. Ongelofelijk hoe hard die twee over de baan gingen. (En dat op een harde baan…). Hele verre sprongen en veel risico. Langzaam liepen de twee steeds verder weg bij de rest van het veld. De derde man was maar liefst 5 seconden langzamer per ronde… Maar zou Max het volhouden. Dani zette ook alles op alles. Maar maakte hierdoor in de laatste ronde nog een foutje waardoor Max fraai de overwinning (en daardoor de dagoverwinning) pakte.

Wie had dat gedacht op een harde baan winnen van een echte harde baan specialist!

Dit was echt een leuke opsteker voor Max.

No Comments

Geef een reactie