Een 4e plaats voor Max Engelen bij KNMV St. Isidorushoeve

Tenminste weer een echte baan tegenover vorige week.

St. Isidorushoeve staat bekend als een erg gevaarlijke baan. De snelheid ligt erg hoog en de baan heeft last van veel harde knippen. Daarbij wordt er veel gesprongen en komen er ook nog eens diepe sporen. Toch houdt Max hier meer van dan van een smal bospad zoals in Borculo.

Tijdtraining:

Max had er zin in en voelde zich goed. Al snel reed hij naar een 5e tijd. Deze kon hij niet meer verbeteren doordat er allerlei valpartijen waren op de baan. Max ging er zelf in de laatste ronde ook nog flink vanaf maar had gelukkig daarna nergens last van. Maar nog net in de laatste ronde werd zijn tijd nog verbeterd door twee andere rijders die een paar hondersten van een seconde sneller waren. Maar Max was tevreden met een 7e plaats.

1e Manche:

Start was best goed! Max zat er goed bij en reed direct mooi in de kopgroep mee. Nog even had hij wat moeite met de plaatselijke favoriet Damien van Erkelens (die een tweede tijd had neergezet) maar toen kon hij de druk toch aardig opvoeren op de 4e man, die vervolgens ook weer flink in de richting van de 3e man reed. Maar Max was duidelijk sneller. Helaas veerde zijn motor niet zoals zou moeten en had hij de grootste moeite om de motor op de bodem te houden. Toen hij weer een aanval inzette op de 4e man moest hij het spoor van een achterblijver kiezen die precies in de bocht zijn motor liet afslaan. Max kon niet meer remmen en donderde er in volle vaart bovenop. Een flinke klap was het gevolg en beide rijders vielen. Het duurde een tijd eer dat Max weer op de motor zat, maar toen zette hij direct de achtervolging in. Van een 14e plaats wist hij toch nog terug te rijden naar een 9e plaats.

2e Manche:

De start was iets minder dit keer en als 17e kwam hij de eerste bocht door. Maar na een halve ronde lag hij al op de 7e plaats! Max had er echt zin in. Nu veerde zijn motor wel goed en kon hij zo naar de kopgroep toerijden. Doordat er wat rijders voor hem vielen kwam hij op de 5e plaats terecht. Max kon mooi aansluiten en met een groepje van de 2e, 3e en 4e man binnen een afstand van een paar meter zou het nog een mooi gevecht kunnen worden. Max probeerde een paar keer een inhaalactie maar moest die iedere keer bijna met een val bekopen. Hij koos daarna voor veiligheid en reed zo op een mooie 5e plaats over de finish.

Doordat er weinig rijders waren die zowel in de eerste als in de tweede manche goed hadden gereden werd Max toch nog 4e totaal!

In de stand voor het NK is hij toch nog een plekje gestegen naar de 14e plaats.

No Comments

Geef een reactie