Bastiaan toch op het podium in St.Isidorushoeve

Na een lange zomer stop en geen wedstrijden was het gister dan weer zover…

Tijdtraining

Ook deze keer hoopte we weer dat hij in de A-finale zou zitten, maar ook vandaag luktte het Bassie helaas niet. Van plek 11 ging hij al snel naar 18 en bleef op deze plek staan. De snelste 15 gingen weer door naar de A en zo zat Bastiaan er net niet bij.

1e manche

Goeie reactie en de Yamaha ging als een bom! Maar Bastiaan nam de 1e bocht veel te wijd en gingen er een paar voorbij.
Hij kwam als 5e door en hield deze plek goed vast. Maar achter hem kwamen er al snel 2 dichterbij, dat betekende dat Bastiaan zijn tempo liet zakken. Ondertussen schreeuwde hij al het één en ander vanaf de motor, er was dus iets niet goed. Later bleek dat hij geen achterrem had. Maar hij werd op een 5e plaats afgevlagt.
Na de 1e manche werden er  een aantal rijders omgeroepen om zich te melden, het bleek dat zij te veel geluid hadden en dus gediskwalificeerd waren en zo was Bastiaan 3 plekken naar voren geschoven en is hij dus 2e geworden!

2e manche

Weer een goede start, rond de 5e plek..
Het ging gelijk al beter als de 1e manche. Hij lag de eerste paar rondes op de 4e plek maar de 3e man kwam ten val en zo lag Bastiaan op een mooie 3e plek. Ook de 2e man kwam steeds dichterbij maar helaas was de manche afgelopen en werd hij 3e.

Doordat er weer een paar niet mee hebben geteld werd Bastiaan overwacht 1e totaal vd B-finale en mocht hij toch nog even op het podium om zijn bos bloemen op te halen!
Nu is het even 3 weken niks. Als eerste komt dan Halle en gaan we er gewoon weer voor!

No Comments

Geef een reactie