Veel pech voor Max in Borculo

Max was er helemaal klaar voor in Borculo. Hij voelde zich sterk en zijn Buitenhuis Yamaha was supergoed geprepareerd.

Tijdtraining:

Een klein probleem met de koppelingshendel van zijn wedstrijdmotor zorgde ervoor dat hij al in de eerste ronde moest wisselen van motor. Hij kwam echter tussen een aantal langzamere deelnemers terecht en kon hierdoor geen goede tijd neerzetten. Hij moest tevreden zijn met een 12e tijd.

1e Manche:

Probleem met de hendel was opgelost dus Max kon weer met zijn sterke wedstrijdmotor aan de start verschijnen. De start is heel belangrijk want de baan is smal en bochtig waardoor het inhalen erg lastig is en zowiezo veel tijd kost.
Max was echter niet goed weg bij het vallen van het hek en kwam daardoor ook nog in een groep gevallen rijders terecht. Doordat Max er helemaal tussen stond kon hij niet weg. Als een van de laatsten mocht Max aan de wedstrijd beginnen. In de haast naar voren te rijden en alles op alles te zetten om andere rijders in te halen nam Max veel risico. Hierdoor ging hij daarna nog tot drie keer toe naar de Borculose grond. Zijn rondetijden waren heel goed. Zelfs sneller dan de man die 2e werd! Maar meer dan een 23e plaats zat er niet in.

2e Manche:

Nou Max had zich voorgenomen om dit heel anders te gaan doen. Toch was de start weer niet goed en dus kon Max weer beginnen met inhalen. Al snel ging het weer fout toen hij een rijder wilde inhalen waar eigenlijk geen plaats was. Achteraan kon Max weer opnieuw beginnen. Veel rijders werden ingehaald maar het zou weer fout gaan. Balen. Ook nu waren zijn rondetijden heel goed. Weer werd er ingehaald en zo kwam hij toch nog op een 16e plaats over de finish.

Totaal van de dag 18e.

Het is een dag om snel te vergeten. In de stand voor het NK is Max toch nog een plekje geklommen naar de 15e plaats. Op naar St. Isodorushoeve.

No Comments

Geef een reactie