Max Engelen wint Zomercross Harskamp

Nadat het erg laat was geworden in Ouddorp stond Max de volgende dag nog niet helemaal fit weer aan de start in Harskamp. Wat een opkomst! Terwijl het in de rest van Nederland lijkt alsof iedereen op vakantie is, blijkt tijdens de start van de training dat het een drukte van belang is in de fuik. De organisatie had besloten om de 65 en 85 maar samen te laten trainen. Dit was wel erg druk. Gelukkig werd besloten dat de 65 en de 85 wel apart de wedstrijd zouden rijden. Wel de lage en hoge wielen samen.

De baan leek was veel minder spectaculair dan Ouddorp en miste daardoor ook de charme van een normaal circuit. Dit was echt een “maisplak”-cross. Dit is nou niet een van Max zijn sterkste kanten… Concurrentie was er ook weer volop in de vorm van Mitchel Lammers, Nick Leerkens en Damian van Erkelens. Maar daarnaast natuurlijk de directe strijd met de snelle mannen in de hoge wielen.

1e Manche:

Max pakt met zijn sterke Buitenhuis Yamaha kopstart! Voor Daniel Hutchinson en Freek van der Vlist draait Max de eerste bocht door. Het duurde niet lang of deze mannen hadden Max weer ingehaald maar hij kon lekker met ze meerijden. Hoewel hij nog een aantal hoge wielen rijders voor moest laten reed hij onbedreigd en foutloos op dit lastige baantje naar een grote voorsprong bij de kleine wielen.

2e Manche:

De start was nu minder goed en midden in het veld begon Max aan zijn wedstrijd. Damian van Erkelens zat een flink aantal plaatsen voor hem en Max moest eerst een aantal hoge wielen rijders inhalen om bij Damian te komen. Na een aantal ronden zat Max aan zijn achterwiel en maakte Damian een foutje waardoor Max voorbij kon. Max ging vervolgens op veilig rijden want hij zag dat de 2e man uit de eerste manche op flinke achterstand was gekomen. Hierdoor kon Damian Max nog in de laatste ronde weer inhalen en kon Max met de 2e plaats de totaaloverwinning binnenhalen.

In twee dagen twee overwinningen op voor Max lastige banen is goed voor zijn zelfvertrouwen. Op naar de KNMV wedstrijd in Borculo aanstaande zondag!

No Comments

Geef een reactie