Max Engelen wint de KiKa Zaffelcross in Ouddorp

Max heeft met 2 manche overwinningen de KiKa Zaffelcross in Ouddorp overtuigend gewonnen. De vele vrijwilligers in Ouddorp hadden een prachtige baan aangelegd. Ongelofelijk dat deze baan slechts voor 1 dag bedoeld was. Menig club zou er jaloers op zijn om zo’n vaste baan te hebben. Een grote feesttent met allerlei amusement en versnaperingen daarnaast maakte het feest compleet.

Er waren veel rijders op afgekomen en dat op een vrijdag. Daarnaast was het publiek ook massaal opgekomen. Zeer goed georganiseerd alleen werd het een beetje laat…

Training:

Max reed lekker rond en had er duidelijk veel plezier in. Het leek in sommige opzichten wel een supercrossbaan. Maar er waren ook wel een aantal goede concurrenten van Max van de KNMV aanwezig, die direct lieten zien dat het niet gemakkelijk ging worden om hier met de overwinning naar huis te gaan.

1e Manche:

Er werd samen met de 85cc hoge wielen gereden en daardoor was het behoorlijk druk met zelfs een dubbele startrij. Max had een slecht nummertje getrokken en mocht pas als een van de laatsten oprijden naar het hek. Hij had wel nog een plek aan het hek maar had weinig keuze meer. De start was niet al te best en Max moest zich snel naar voren opwerken want zijn directe concurrenten hadden wel een betere start gehad. Al vrij snel reed Max naar de 2e plaats en had de kopman in zicht. Het duurde echter nog tot halverwege de wedstrijd voor Max hem kon inhalen. Toen liep Max snel ver weg en haalde zo de 1e plaats binnen.

2e Manche:

Er was besloten dat de uitslag van de eerste manche ongeldig werd verklaard omdat er nogal wat onenigheid over de plaats van een aantal rijders achter Max. Max vond het allemaal best en had er gewoon weer veel zin in. Max had besloten om maar eens wat aan zijn start te doen. Hij ging naast de beroemde kopstarter Bobby Zundorf staan om het kunstje af te kijken. En dat werkte! Als 3e door de bocht! (1e van de kleine wielen). Max kon goed met de toppers in de hoge wielen meerijden. Helaas kwam Donny Zundorf hard ten val, waardoor de rode vlag werd gegeven. Er werd door de wedstrijdleiding besloten tot een herstart. Maar nu maar 6 minuten en 1 ronde. Nu maar hopen dat het weer ging lukken met de start want veel tijd om terug te rijden was er niet.  Maar de start was nog beter. Net na Bobby als 2e door de eerste bocht! Nu volhouden. Max was zich bewust dat hij niet te veel risico’s moest nemen. Maar Max kon zijn 1e plaats goed vast houden en werd zelfs 4e totaal (met de 85 hoog).

Inmiddels was het al bijna donker en moesten we nog even wachten op de prijsuitreiking die om 22.00 uur begon. Maar het was een prachtig spektakel dat zeer de moeite waard was.  Morgen staat in alle vroegte weer de Harskamp Zomercross op het programma.

No Comments

Geef een reactie