Max Engelen rijdt sterk tijdens KNMV in Winterswijk

Wat een regen! De baan was lekker modderig geworden en daardoor erg zwaar en glibberig. Hier weet Max wel raad mee.

Een prachtige baan die helaas slechts een weekend per jaar mag worden gebruikt. Hij heeft best wel iets weg van SALZ en daar voelt Max zich thuis.

Tijdtraining:

Max had moeite om aan het begin van de training een andere rijder die voor hem mocht oprijden voorbij te komen. Hierdoor werd hij volledig onder de modder gespoten. Maar toen hij hem goed en wel voorbij was zette Max aan en zette zo maar de tweede tijd neer. Dit werd in de laatste ronde nog door twee rijders verbeterd zodat er een 4e tijd aan het eind stond.

Eerste Manche:

Max had een mooi plekje aan het hek en hij ging ook nog eens goed van start. Rond een 7e plaats kwam hij in de eerste bocht door. Max meldde zich al snel bij de nr. 5 en 6 dat hij voorbij wou. Het duurde niet lang voordat hij voorbij was en aan het achterwiel van nr. 4 zat. Dit was echter niet zo makkelijk om in te halen. Max was duidelijk veel sneller maar kon in de blubber moeilijk een spoor vinden om in te halen. Toen het eindelijk lukte reed Max gelijk ver weg maar helaas waren de nummer 1 en 2 al te ver om hun nog te kunnen bedreigen, ook al reed hij hard naar ze toen. Toch erg goed: Een mooie 3e plaats.

Tweede Manche:

Max wist dat er meer in zat. Toch had hij nu een iets mindere start. Zo rond de 18e plaats kwam hij door de eerste bocht. Maar de volgende ronde lag hij al op een 6e plaats en reed hard naar voren. Maar juist toen hij wou aanzetten om in te halen, begaf zijn motor het en moest helaas de strijd staken. Erg jammer, maar het blijft een mechanische sport en Max had toch even laten zien dat hij steeds beter in vorm begint te komen.

Max verheugt zich al op de wedstrijden na de vakantie. Nu eerst even goed uitrusten!!!

One Comment

  1. koop toch ktm die valt nooit uit

    1

Geef een reactie