Max heeft een lastig weekend Veendam

We hadden hoge verwachtingen van Max voor dit weekend, maar dit bleek er helaas niet in te zitten.

Max begon slecht op zaterdagochtend toen hij tijdens de training hard er vanaf klapte toen een rijder voor hem viel na een schans en hij hem niet kon ontwijken. Gelukkig hadden beiden niets maar de schrik zat er flink in. Max kwam daarna niet meer op gang.

In de eerste manche op zaterdagochtend ging hij rustig van start en moest midden in het veld beginnen. Hij reed steeds beter maar toen ging het weer flink mis. Over de tafel voor het startveld kwam hij helemaal dwars neer en klapte er heel hard af en raakte nog een paaltje ook. Het was ongelofelijk dat hij nog opstond. Gelukkig had hij behalve wat blauwe plekken helemaal niks. Vanaf dat moment was het over met de snelheid. Max werd 22e deze manche.

De tweede manche was weer beter maar de echte felheid was bij Max ver te zoeken. Hij werd nu 13e.

Totaal van de dag 16e.

Zondag ging Max gewoon weer verder waar hij zaterdag was gestopt. Vooral geen risico’s. Toch lastig als je ook al geen goede start hebt. Gelukkig kreeg Max in de laatste paar ronden toch weer wat van zijn felheid terug. Hij zette zelfs in de laatste ronde zijn snelste tijd neer. Hij reed snel naar de mannen voor hem maar het mocht niet meer baten en werd zo 11e.

Tweede manche ging Max iets beter van start maar liet zich lang ophouden bij het inhalen van de andere rijders. Hierdoor was de kopgroep al uit beeld verdwenen en reed hij de laatste ronden eenzaam op de 8e plaats. Gelukkig wel weer in de top 10.

Totaal van de dag 8e.

Volgende week staat de KNMV wedstrijd in Winterswijk op het programma. Wie weet…

One Comment

  1. volgende keer beter hoor

    1

Geef een reactie