Tom heeft een weekend Veendam met ups en downs

Tom wist zich beide dagen goed te kwalificeren. Alle vier de manches kenden een redelijk slechte start en moest Tom zich naar voren vechten.

De eerste manche op zaterdag reed hij naar voren maar moest veel risico nemen en kwam hierdoor twee keer ten val en remde tot overmaat van ramp ook nog zijn motor dood. Hierdoor kwam hij op een 21 plaats binnen. De tweede manche zaterdag verliep echter heel wat beter. Hij knokte zich snel naar voren en wist zich goed te handhaven op een 9e plaats. Totaal van de dag was hij nog 15e.

Op zondag deed herhaalde hij de eerste manche het sterke rijden en wist op een prima 10e plaats over de finish te komen. De tweede manche reed hij snel naar voren maar bij een gevecht om de 12e plaats remde hij zijn motor dood. Deze wou vervolgens niet meer starten. Toen hij door het hele veld op een ronde was gezet kreeg hij hem pas weer aan de praat net op het moment dat de kopmannen voorbij kwamen. Tom liet zien net zo hard te kunnen rijden en reed gewoon mee alsof hij er thuis hoorde. Jammer dat hij een ronde achter lag. Hij wist toch nog wat rijders in te halen en eindigde zo op een 20e plaats. Totaal van de dag toch nog 16e.

Tom blijft op een 11e plaats staan in het Nederlands Kampioenschap.

Volgende week is de laatste KNMV wedstrijd voor het vakantieseizoen in Winterswijk.

No Comments

Geef een reactie