Super B Lithium-Ion motorfietsaccu’s

De super B batterij is ontworpen ter vervanging van de bestaande lood-zuur batterijen. Super B batterijen zijn li-ion-gebaseerd. De li-ion-technologie gebruikt in super B batterijen is zeer veilig, en de speciaal ontworpen behuizing en elektronica zorgen ervoor dat de kans op schade voor mens en machine nihil is.
Een heel belangrijk voordeel van deze accu’s is dat deze accu’s veel sterker zijn dan een normale accu en de zelfontlading zeer klein is zodat deze accu’s uitermate geschikt zijn voor motoren die veel stilstaan.


Gybe Super B 2300

Capaciteit
Super B-2300 staat voor 2,3 Ah (ampère/uur), Super B 4600 voor 4,6 Ah. het Ah vertegenwoordigt de werkelijke capaciteit, maximale continue belasting. lood-zuur batterijen fabrikanten gebruiken de zogenaamde “20-uur rating”, dit betekent dat bijvoorbeeld een 7Ah accu kan worden geleegd in een periode van 20 uur bij een belasting van 0,35 Ampère. Dat is niet erg praktisch, als dezelfde 7Ah accu ontladen wordt met 2 Ampère, bijvoorbeeld een 25 Watt gloeilamp, zal de opbrengst niet meer dan 1,3 Ah bedragen.
De lood-zuur batterij, dus heeft minder capaciteit wanneer de belasting toeneemt, wat betekent dat je langer en meer kunt starten met een Super B accu.

 
Welke super B is het meest geschikt voor welke motor 
De super-B 2300 is vergelijkbaar met een 5 tot 7 Ah lood-zuur batterij. De super B 4600 is vergelijkbaar met een 12 tot 14 Ah lood-zuur batterij. De super B 2300 kan een stroom van 120 ampère gedurende 10 seconden leveren. De 4600 levert 240 Ampère gedurende 10 seconden. De batterijen kunnen hogere stromen leveren voor kortere periodes en minder stroom voor langere perioden.

Opladen
Super B batterijen kunnen worden opgeladen tot 14.4Volt. De super B accu’s laden veel sneller op dan conventionele batterijen. Opladen van een lood-zuur batterij duurt 7 tot 14 uur, tijdens het proces neemt de interne weerstand toe waardoor de laadstroom afneemt. De super B 2300 kan worden opgeladen binnen 1 uur met een laadstroom van 2,5 ampère. Als de laadstroom wordt vergroot tot 5 ampère, zal een super B accu volledig worden opgeladen in 30 minuten. Er is ook een speciale Super B acculader beschikbaar die geschikt is voor het opladen van deze accu’s met Lithium-Ion technologie.

De belangrijkste voordelen van de Super B Lithium-Ion accu’s:

 • lager in gewicht: tot wel 80% gewichtsbesparing; Weegt slechts 450 gram! (B2300)
 • kleiner in volume: tot 1/3 van de grootte; L 115mm x B 34mm x H 77,75mm (B2300)
 • een langere levensduur: 3 tot 5 jaar in plaats van 2 tot 3 jaar
 • laadt vele malen sneller: 45 tot 60 minuten in plaats van 7 tot 15 uur
 • heeft een lage zelfontlading

Vele toprijders uit de Dakar en zelfs WK-endurorijders vertrouwen op deze vooruitstrevende accutechniek..

Zowel de B2300 als de B4600 zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Buitenhuis Racing!


Gybe Super B 4600

One Comment

 1. ja, ik wil deze accu graag hebben!
  ik wil profiteren van het lage gewicht en de andere voordelen.
  De b 4600 zou ik graag in mijn bmw willen plaatsen, maar mijn vraag is kan ie ook de standaard accu (18 ampere vervangen),
  graag uw reactie,
  met groet,
  Hans

  1

Geef een reactie