Tom heeft een leerzame dag tijdens MON in Neerijnen

Volgens Tom geen baan die geschikt is voor wedstrijden… Hard, smal en start vanaf beton. Daarom deden we mee met de MON.Training:

Tom zou rustig aan doen want zijn motor moest nog worden ingereden. Dat deed Tom 1 ronde maar daarna kon hij het niet laten om het gas goed open te draaien. Zag er niet verkeerd uit.

1e Manche:

Tom moest als nieuwkomer bij de MON als laatste oprijden naar het hek waar het inmiddels al twee rijen dik stond. En dat met zo’n startveld. Toch was zijn start niet zo heel slecht. Na 1 ronde komt hij al als 14e door. Maar hij moest veel risico nemen om alle langzamere deelnemers in te halen. Toen hij vervolgens nog iemand wilde inhalen reed deze hem zonder pardon zo de struiken in. (En dan klagen ze over KNMV’ers…). Het duurde een tijd voor Tom weer op de motor zat en kon vervolgens als laatste weer aan de wedstrijd beginnen. Met veel gemak reed hij door het veld naar voren en kon zo toch nog naar de 13e plaats rijden.

2e Manche:

Nou nu wel een plek aan het hek. Tom wilde nu wel eens lekker meerijden, ook al liep hij nog steeds de baan te vervloeken. Dit ligt hem nu eenmaal niet… Door de start op beton met een (kale) scoop bleef hij staan waar de anderen al vertrokken. Toen hij eenmaal op gang kwam wist hij nog wel een aantal plaatsen te pakken maar hij was gewoon al te laat om vooraan mee te rijden. Weer zo rond de 15e plaats kwam hij door na de 1e ronde. Hoe makkelijk het inhalen in de eerste manche ging zo lastig ging het in deze manche. Een kale scoop op een ondergrond die inmiddels keihard was geworden helpt natuurlijk niet echt. Verder dan een 11e plaats wist hij niet te komen waarbij hij de laatste 3 ronden van alles probeerde om in te halen, maar constant op dezelfde plaats bleef rijden.

Tom verheugd zich weer op de KNMV wedstrijd volgend weekend in Veendam. Ook niet al te breed maar veel meer mogelijkheden om in te halen en zeker een stuk zwaarder dan Neerijnen.

No Comments

Geef een reactie