Een fraaie 2e plaats voor Max Engelen bij de MON

Max heeft erg weinig ervaring met keiharde banen. Daarom hadden we besloten een MON wedstrijd op Neerijnen mee te rijden.

We gingen dan ook om te leren. Op een goed resultaat durfden we al helemaal niet te hopen, want bij de MON wordt vaker op harde banen gereden.

Training:

Het was erg druk tijdens de training en Max deed rustig aan. Hij oefende een beetje op inhalen maar het was nog erg glad.

1e Manche:

Max moest als laatste oprijden, maar kon toch nog een mooi plekje aan het hek pakken. Zijn plekje werd door Opa Van Brummelen mooi schoon gemaakt en zo kon Max kopstart… nee net niet, pakken. Als 2e de bocht door. Nog in de eerste ronde pakt Max de leiding. Een paar ronden rijdt hij alleen aan kop maar plotseling komt Dani de Vries (ook KNMV…) zich melden aan Max zijn achterwiel. Max kon niet lang stand houden en moest Dani voorlaten. Max reed nog niet de snelste lijnen en kon zo Dani niet bijhouden. Maar het was ruim voldoende voor een 2e plaats.

Max met de Buitenhuis Yamaha 85cc in MON vermomming

2e Manche:

Max had flink wat tips gekregen over hoe hij snellere lijnen kon rijden. Nu zien hoe het ging. De start was een kopie van de eerste manche. Bleek dat buitenom toch sneller is… Nu duurde het langer voordat hij hem had ingehaald. Sterker nog het duurde zo lang dat Dani zich nu al heel snel meldde. Max moest hem weer laten gaan en kwam zo op de 3e plaats. Toen Dani wel de kopman had ingehaald kwam Max weer aan zijn wiel. Dani reed flink weg en Max moest erg veel moeite doen om in te halen. Toen het Max eindelijk lukte om in te halen was de voorsprong van Dani al behoorlijk groot. Maar in tegenstelling tot de eerste manche reed Max nu wel harder dan Dani en reed zo naar hem terug. Maar inhalen was toch weer erg lastig. Max moest genoegen nemen met een 2e plaats maar liet zien dat hij ook op een harde baan snel leert.

Max verheugd zich al op een lekker weekend Veendam. Hier liet hij vorig jaar nog zien bij de top 3 van Nederland te horen.

One Comment

  1. gaan naar je kyken in veendam

    1

Geef een reactie