Max Engelen 4e tijdens KNMV Arkel!

Max is duidelijk op de weg terug. Maar dat het de dag na een weekje kamp met school zou gebeuren had niemand verwacht.

Deze keer naar Arkel. Een baan redelijk dichtbij maar toch heeft Max hier maar 1x kunnen trainen het afgelopen jaar. Wel een baan die Max zou moeten liggen, maar dat moet altijd nog maar blijken. Max was aardig moe, had geen stem meer, maar wel heel veel slaap. Tja, zo’n schoolkamp is wel een aardige aanslag op je conditie.

Tijdtraining:

Max begint vol goede moed aan de tijdtraining. Tijdens het vrije gedeelte worden een flink aantal mannen die eerder weg mochten ingehaald en Max pikt aan bij de snelste mannen van de 85. De tijdtraining begint. Max gaat flink tekeer en haalt nog een paar mannen voor hem in.  Maar bijna aan het einde van zijn eerste ronde gaat hij zo hard door de bocht dat zijn achterwiel de grip verliest en hij tegen het Arkelse zand gaat. Erg jammer want dit was zeker een snelle ronde geweest. Gelukkig was zijn broer Tom in de buurt en werd hij weer snel op weg geholpen. Maar Max kwam nu terecht tussen allemaal langzamere deelnemers en hij kon geen echt snelle ronde meer op de klok zetten. Max moest tevreden zijn met “slechts” een 12e tijd.

Eerste Manche:

Tja geen voorkeursplek aan het hek. Maar maatje en erkend superstarter Donny Zundorf had een mooi een plekje gemaakt voor Max. En dit bleek helemaal niet verkeerd. Als 5e de eerste bocht in. Daarna bleef hij mooi deze plek houden in de eerste ronde. Maar toen liet hij zijn tempo zichtbaar zakken.  Daarna moest hij bijna per ronde een plekje afstaan. Vreemd want het leek bijna wel of hij ze gewoon voorbij liet. Ik moest gelijk aan het kamp denken. Was hij zo moe? Achteraf bleek dat hij in de eerste ronde al het touwtje van zijn roll-of had kapotgetrokken waardoor de bril helemaal onder de zooi zat en hij bijna niks meer zag.  Erg jammer, maar als je niks meer van de baan ziet.. Ongelofelijk dat hij toch nog 8e werd!

Max aan het inhalen met de Buitenhuis Racing Yamaha

Tweede manche:

Gelukkig wou Donny nog wel een keer een plekje voor Max maken. Nou en dat bleek. Wawh super start! Nu als 3e door de eerste bocht. Die Buitenhuis Yamaha van Max loopt echt als een kogel! Nick Leerkes zat net nog voor Max maar werd al in de volgende bocht ingehaald. Max reed nu vlak achter de dit seizoen absolute topper en al bijna Nederlands Kampioen Bas Vaessen. Normaal gaat Bas er gelijk in zijn eentje vandoor en zet het veld op een ruime achterstand. Hij kreeg nu echter een bumperklever de eerste ronden: Max. Hij kon als enige het tempo van Bas goed volgen. Na een paar ronden begon Bas iets verder weg te lopen bij Max, maar de voorsprong op de rest van het veld was al behoorlijk groot. De laatste 2 ronden reed Max op eigen tempo en liet Bas een beetje gaan. Met een achterstand van slechts een paar seconden op Bas komt Max heel erg fraai en erg indrukwekkend als 2e over de finish!

Totaal van de dag: 4e! Max pakt zo al weer de 4e beker van het seizoen mee naar huis.

Max liet in de 2e manche zien over het juiste materiaal te beschikken: Een snelle Buitenhuis Yamaha 85cc en zelf ook langzaamaan de achterstand van 8 maanden niet rijden in te halen.

In de stand van het Nederlands Kampioenschap verandert er dit keer niets. Max blijft op een 14e plaats in het NK.

Volgend weekend is Max vrij en daarna volgt een heel weekend Veendam met 4 manches totaal.

No Comments

Geef een reactie