Een heel ander soort wedstrijd voor Tom

Op zaterdagavond op de terugweg van Axel werd besloten dat we nog even zouden meedoen aan de beroemde Heuvelrugloop met vertrek in Maarn

We konden ons nog net als laatste inschrijven voor de 10km hardloopwedstrijd. Meer dan 700 deelnemers waren ons voorgegaan. Snel nog even naar huis om de korte broek aan te trekken, een tostie naar binnen te werken en op naar de start. Oh shit, de hardloopschoenen staan nog bij Buitenhuis Racing (in het kader van de wekelijkse conditietraining met Eddy). Nou ja dan maar op de gewone dagelijkse sneakers.

Bij de start was het een enorme drukte. Allemaal zeer snel uitziende hardlopers. En ook Tom zijn broer Nick, die vol verbazing naar ons keek.  Nick als voetballer heeft natuurlijk een bereconditie… Tom had eigenlijk geen zin en zei dat hij wel zijn eigen tempo zou lopen.

Na het startschot ging ik zelf er als een speer vandoor. Geen Nick of Tom te zien. Snel liep ik naar voren, maar bij de 4km werd het aardig zwart voor mijn ogen. In een keer hoor ik achter me: “Kom op Pap”. Ja hoor daar kwam Tom voorbij… Ik probeerde hem nog te volgen maar kansloos. Wat een tempo. Hij leek nog helemaal fris! Iets meer dan een km later kwam ook Nick me voorbij. “Waar is die kleine?” Nou al een heel stuk vooruit… Doorlopen! Nog een paar km volhouden dus.

Nick kon Tom niet meer inhalen. Tom liet zien dat de conditietrainingen van Marcel Hartman en Eddy echt super resultaat opleveren. (Dat terwijl hij een jaar geleden nog geen 2km zonder te stoppen kon volhouden).

Van alle deelnemers was Tom: 21e!!! Zelfs voor veel deelnemers die toch echt op wedstrijdniveau aan dit soort werdstrijden deelnemen.  Van alle mannen onder de 40 was hij zelfs 11e. Super prestatie!

Broer Nick was 32e totaal en 17e van alle mannen onder 40.

Paps was 45e totaal en 21e van alle mannen boven de 40.  (En dat terwijl hij een paar uur daarvoor nog aan het bier zat tijdens de prijsuitreiking voor Max).

Best leuk zo’n ander wedstrijdje tussendoor.  Wat een conditie hebben die crossers!

No Comments

Geef een reactie