Tom Engelen pakt een super 7e plaats totaal bij KNMV Axel!

Axel is samen met Delfzijl een van de verste bestemmingen. Op tijd waren we de avond van te voren aangekomen, waar we lekker met het Buitenhuis Racing Team bij elkaar stonden.

Het weer was goed en de baan lag er super bij. Tom had er veel zin in. Dus dat belooft wat…

Tijdtraining:

Tom rijdt in het vrije gedeelte van de training harder dan de mannen voor hem. Maar op het moment dat het bord tijdtraining langs de baan verschijnt gaat het plotseling een stuk stroever. Tom komt niet lekker in zijn ritme en op veel plaatsen maakt hij kleine foutjes. De tijd die hij neerzet valt dan ook tegen. Een 9e tijd. Wat hij ook probeert, het lukt hem niet om een betere plek te bemachtigen. Gelukkig maakt het in Axel niet zo heel veel uit waar je staat aan het hek. Dus met de 9e tijd kon hij nog steeds een mooie plek aan het hek vinden.  Maar als dit een indicatie is voor zijn snelheid dan gaat het niet goedkomen vandaag.

Eerste Manche:

Tom heeft een prima start, maar komt in de eerste bocht bijna ten val nadat hij met zijn voorwiel in een gat rijdt. Gelukkig kan hij net blijven zitten en zo rond de 15e plaats kan hij aan de wedstrijd beginnen.  Tom houdt heel goed het gas erop de eerste ronde en komt al snel als 10e door! Er ontstonden hele mooie gevechten met rijders en Tom weet zo op te schuiven naar de 6e plaats! Heerlijk om te zien dat mannen die normaal toch echt sneller zijn dan Tom helemaal niet aan Tom voorbij komen. Het mooiste gevecht ontstaat er met Dylan van Veghel die Tom inhaalt maar Tom pakt hem weer terug en dit een keer of drie met als resultaat dat Dylan het maar opgeeft. Tom laat zien dat de Buitenhuis Racing Yamaha heel snel is en goed mee kan met de bijna fabrieksmachines van de eerste mannen.  Toch wordt Tom in de laatste ronde nog ingehaald door Dave Versluis (2e in de stand voor het NK) die nog een hele snelle laatste ronde in petto heeft.  Resultaat: 7e! Beste plaats voor Tom ooit bij het NK MX2 Jeugd.

Tweede Manche:

Zijn teammaatje Bastiaan kwam naast Tom staan bij de start. Als dat maar goed gaat, want Bastiaan kan best goed starten en Tom is toch een stuk voorzichter met zijn teammaatje. Maar het gaat gelukkig helemaal goed en Tom is weer goed weg! Verliest nog wel een paar plaatsen in de eerste bocht maar pakt in de eerste ronde toch weer een paar plaatsen terug. In de tweede ronde komt hij weer binnen de top 10 door! Tom weet heel mooi in te halen. Zelf wordt hij nu ook ingehaald door snellere rijders. Dit keer geen spectaculaire gevechten maar heel steady rijden. Tom blijft op een 9e plaats rijden. Het gat naar de rijders voor hem is vrij groot geworden, maar achter hem heeft hij ook nog een behoorlijke ruimte. Doordat er nog een rijder voor hem uitvalt komt hij als 8e over de finish!

Totaal van de dag: 7e!

Op dit moment is nog niet bekend wat de nieuwe stand is in het Nederlands Kampioenschap maar Tom zal zeker twee plaatsen stijgen naar de 11e plaats.

Volgend weekend is Tom uitgeloot in Arkel. Dus de volgende wedstrijd is in Veendam.

One Comment

  1. Erg goed gedaan, ga zo door!

    1

Geef een reactie