KNMV Oirschot: Altijd lastig voor Max

We waren lekker op zaterdagavond al naar Oirschot gegaan ook al was het niet al te ver. Mooie plek samen met teammaatje Bastiaan. De baan lag er kurkdroog en erg stoffig bij.

Max was tijdens een training deze week nog hard gevallen en had daarbij zijn enkel flink geblesseerd. Gelukkig bleek in het ziekenhuis dat er niks kapot was, maar wel weer even twee dagen op krukken. Nou dat wordt geen Oirschot dachten wij. Maar Max dacht er anders over en zaterdag zat hij weer op de motor. Lopen ging niet maar rijden wel.

Oirschot is een smalle baan en nu het zo droog was kwam er ook maar 1 wat harder spoor. De rest was erg mul en bood weinig houvast.

Tijdtraining:

Max mocht als 16e oprijden maar hij was al snel naar voren onderweg en dat terwijl inhalen zo lastig is. Max zet een 7e tijd neer. Valt terug naar de 10e plaats en perst er vervolgens weer een snelle ronde uit en weer terug op de 7e plaats. Prima want er is bijna geen echt slechte plaats aan het hek.

Max gaat weer goed tekeer met zijn super Buitenhuisracing Yamaha 85cc

1e Manche:

Mooi plekje aan het hek. Max had er zin in. En dan de start. Wat was dit? Het leek wel of Max op zoek was naar een extra uitdaging. Als 26e ging hij de eerste bocht door. Niet te begrijpen. Het lijkt wel of Max op gang moet komen maar dan rijdt hij toch in een paar ronden naar de 10e plaats. Vervolgens probeert hij zelfs de 9e plaats te pakken maar stuit op een paar achterblijvers. Dit kost hem een plaats en in een poging dit recht te zetten komt hij buiten de baan terecht. Dit kost hem weer een plaats. De achterstand is inmiddels zo groot dat er niet meer in zit. Dus een enigzins teleurstellende 12e plaats voor Max.

2e Manche:

Ondanks alle goede voornemens weer een hele slechte start van Max. Vreemd, maar ja dan maar weer vanuit het midden van het veld proberen naar voren te rijden.  Dit ging moeilijk maar toch plek voor plek werd gepakt. Max ging maar door en maakte geen fouten dit keer waardoor hij zo maar weer naar de 8e plaats reed.

Totaal van de dag 10e. Beetje teleurstellend maar gezien het feit dat hij 2 dagen geleden niet eens meer op zijn voet kon staan, toch niet verkeerd.

In de stand voor het Nederlands Kampioenschap klimt Max zo maar weer 2 plaatsen naar de 14e plaats!

Hopelijk gaat het in Vlissingen volgende week zondag weer als vanouds. Max heeft hier nog goede herinneringen van vorig jaar toen hij hier 2e werd.

No Comments

Geef een reactie