Het was de moeite waard om naar het verre Delfzijl te reizen.

Zaterdagavond al vertrokken met de hele familie + Stijn. Met de trouwe sprinter en dit keer ook de caravan die we mochten lenen van Familie van Heugten.

s’Morgens moest Bastiaan zich om half 9 melden bij Carlo Hulsen om de baan te lopen. Ondertussen hadden wij lekker een gebakken eitje gemaakt en kon hij ook zo weer aanschuiven voor een stevige maaltijd.

tijdtraining

Vandaag ook weer de eerste 15 rijders naar de A-finale. Pa stond dit keer bij de computer terwijl ik een goed plekje had gevonden om daar zijn plek aan te geven.
Het begon al meteen goed, van 15 naar 14 en toen gelijk al naar een 11e plek en dat bleef ook zo. Dus dit keer niet NET in de A-finale maar gewoon een dikke vette A-finale!

1e manche

Hij mocht als 22e een plek aan het hek uitzoeken. Goed weg, zo goed dat ik zelfs nog hele gekke dingen dacht. Maar doordat hij helemaal van buiten af moest komen werd hij alsnog ingesloten en lag hij rond de 20e plek. Zo kwam hij in een leuk groepje en reed hij nog aardig wat naar voren. Helaas remde Bassie hem nog een keer dood en kwam hij nog 1 keer ten val. Maar liet het er gelukkig niet bij zitten en vocht weer terug naar zn oude plekje. Zo kwam hij in een leuk gevecht met van Ee. Die heeft hij dan ook nog gepakt en eindigde Bastiaan op een hele mooie 18e plek!

2e manche

Een iets minder goede start…
Hij kwam in een lekker ritme en reed weer goed naar voren en lag zo al snel op een 19e plek. Maar Bastiaan kreeg het weer voor elkaar om te vallen en heeft daardoor aardig lang staan te trappen en was het gat te groot geworden om de jongens weer te volgen. Maar hij heeft hem netjes uitgereden en werd deze manche 27e.

Totaal van de dag is hij 22e geworden en daardoor in de totale tussenstand ook weer een plekje geschoven. Nu staat hij 28e en hopen we dat er dit seizoen nog meer A-finales gaan komen en dat hij dan toch nog zn doel bereikt. (in de top 20 eindigen). Deze week gaan er nog 2 motortrainingen komen met Hulsen en gaan we ons alweer voorbereiden op aankomend weekend…

 

 

 

No Comments

Geef een reactie