Pech voor Tom in Delfzijl

Een van de verste bestemmingen, maar wel altijd de moeite waard. Een prachtig circuit! En gelukkig konden we samen met de Klee Family staan waardoor aan gezelligheid ook geen gebrek was. Maar er moest ook gereden worden…

De baan lag er heel mooi bij. Ondanks het warme weer was het niet stoffig maar ook niet te nat. Prima geprepareerd.

Tijdtraining:

Tom zat in de 2e groep en was erg relaxed. Hij had besloten om vandaag een nieuw drinksysteem uit te proberen ondanks dat dit nog niet helemaal compleet was. Op zich geen slecht idee gezien de warmte, maar toch… De eerste ronde tijdtraining ging Tom gelijk goed te keer en wist een goede tijd neer te zetten. Daarna leek het alsof hij volledig de concentratie kwijt was en op zoek was naar de weg. Hij wist zijn tijd niet meer te verbeteren en zakte hierdoor terug naar de 9e plaats.

1e Manche:

Door zijn 9e plaats mocht hij pas als 18e oprijden waardoor de beste plaatsen aan het hek al weg waren. Een moeilijke plek bleef over. Toch liet Tom zijn dat zijn Buitenhuis Racing Yamaha over veel power beschikt en wist desondanks als 7e of 8e de bocht in te duiken. Heel goed, maar in de volgende bochten bleef het dringen en zakte hij flink wat plaatsen terug waardoor hij na een halve ronde op een 14e plaats doorkwam. Tom kwam langzaam op gang en begon een aanval op de plaatsen voor hem waardoor hij naar de 11e plaats reed. Helaas remde hij zijn motor in een haakse bocht dood en moest weer wat plaatsen inleveren en moest weer terugrijden naar de groep die hij net voorbij was. Door vooral de laatste ronden flink te vechten, wist hij nog een aantal plaatsen terug te pakken en kwam op de 12e plaats binnen aan het achterwiel van nummer 11.  Goed gevochten. Snelheid was goed, nu alleen wat eerder op gang komen.

2e Manche:

Men had besloten in alle wijsheid om vanwege “de warmte” de  manche met 4 minuten in te korten. Ongelofelijk. Maar dat betekende dus dat er nu zeker direct vanaf het begin moest worden gevochten. Met het beeld van de 1e manche nog in het achterhoofd had Tom weer een goede start en ging direct in het begin het gevecht aan. Alleen brengt dit ook risico’s mee. Zo besloot de concurrentie Tom niet voorbij te laten en gingen ze samen tegen de Delfzijlse grond. De aanraking was erg hard en het hele veld ging voorbij voordat Tom kon beginnen om zijn motor te starten. Helaas wou deze niet meer. Pas toen de eersten weer voorbij kwamen mocht hij geholpen worden en kreeg hij zijn motor gestart. Tom kon weer snel het ritme vinden en begon in de groep weer naar voren te rijden. Maar na iets meer dan een ronde kwam hij weer van de baan af. Hij was zijn demper verloren, die waarschijnlijk door de botsing los was geraakt. Er werd nog met veel hulp geprobeerd om er een reserve demper op te zetten maar het mocht niet lukken. Tom scoorde hierdoor helaas 0 punten.

Tom raakte hierdoor zijn laatste schrapresultaat kwijt.  Daarnaast verloor hij een plaats in de stand voor het Nederlands Kampioenschap en staat nu 13e.

Aanstaande zaterdag gaat het verder in Axel.

No Comments

Geef een reactie