Max rijdt MON in Leusden

Max zijn  klasse was vandaag uitgeloot bij de KNMV in Delfzijl maar hij wou wel graag een wedstrijdje rijden. Wat nou als die andere bond een wedstrijd houdt op je thuisbaan. Nou maar een MON startbewijs aangevraagd samen met teammaatje Kevin.

Training:

Het was een bende bij de training. Niks netjes wachten op je beurt. Gewoon met zijn allen tegelijk de baan op. Niks tijdtraining waardoor sommigen rustig aan het touren waren en anderen op volle snelheid de motor aan het testen waren. Gevaarlijke situaties tot gevolg. Max kwam niet zo goed op gang en het leek wel of het aan zijn motor lag. Na de training tandwieltje gewisseld.

1e Manche:

Nee niet de snelste mannen vooraan laten starten… Max mocht als laatste oprijden. Slechte startplek. Toch als 5e de bocht door. Snel reed Max naar de 2e plaats en op het moment dat hij de kopman wou inhalen maakte deze een flinke fout waardoor hij Max op volle snelheid raakte en Max over de kop ging. Heel hard eraf.  Als laatste kon hij weer beginnen. In het begin reed hij snel terug naar voren, maar het werd duidelijk dat Max zijn motor een technisch probleem had. Met moeite kon hij hem aan de praat houden. Zo kon hij hem uiteindelijk toch nog op de 7e plaats binnenbrengen.

2e Manche:

Zo snel was Max zijn motor niet te repareren. Gelukkig mocht Max de oude motor van zijn teammaatje Kevin gebruiken. Waarvoor dank. Alleen 1 probleempje: Dit is een 65cc! Het is lang geleden (bijna een jaar) dat Max een wedstrijd op een 65 heeft gereden. Dat zou dus wel weer even wennen worden.  De start was niet slecht. Als 5e  weg. Max begon gaandeweg zich weer steeds beter thuis te voelen op de 65 en wist steeds beter het gas te vinden. Natuurlijk kwam hij wat power te kort maar hij kon zelfs nog een plek nar voren opschuiven en zo met veel spectakel toch zijn 65cc tussen 85’s op een 4e plaats binnenbrengen.

Toch nog mooi totaal 5e van de dag.

No Comments

Geef een reactie