Tom Engelen pakt belangrijke punten tijdens KNMV Lierop

Tom had heel veel zin in Lierop, want Lierop staat gelijk aan een “zware zandbak”. Hoe anders was het. In Lierop was duidelijk erg weinig water gevallen en hoewel er goed was gesproeid lag de baan er bijna buitenlands hard bij. Wat een racebaan. Dit was niet waar Tom voor naar Lierop was gekomen en baalde hier ook behoorlijk van.

Tijdtraining:

Tijdens de tijdtraining leek het alsof hij maar niet op snelheid wilde komen. Hij was zelfs de eerste die aan het echte gedeelte van de tijdtraining mocht beginnen maar hij kon hier niet van profiteren. Het wilde gewoon niet. Als 18e (shit, bijna in de B) werd hij afgevlagd. Dat was pas echt balen. Zo slecht had hij dit seizoen nog niet getraind. Dat betekende ook twee manches vanaf de tweede startrij starten (30 hekjes en Tom mocht pas als 36e oprijden).

Eerste Manche:

Tja dat valt niet mee. Ach dan maar rustig van start leek Tom te denken. Als 36e ging hij de eerste bocht door met naast zich teamgenoot Bastiaan die ook in de A zat. Maar toen werd er aan de gashendel van de snelle Buitenhuis Racing Yamaha gedraaid. Mooie gevechten volgden en Tom wist zo 20 plaatsen naar voren te rijden naar een 16e plaats. Vooral de laatste ronden kon Tom goed volhouden terwijl er veel deelnemers voor hem in de fout gingen.

Tweede Manche:

Nee hij ging het nu anders doen tijdens de start… Nou inderdaad nu rond de 30e plek door de eerste bocht. Maar hij ging nog harder dan de eerste manche en wist heel snel een plek of 10 te winnen. Daarna werd het lastiger, maar hij had constant wat uit te vechten. Dit was niet makkelijk. Vaak ging het bijna mis. Zo ook toen hij zijn trainingsmaatje Koen Jordans voorbij wou en ze elkaar raakten. Koen ging tegen de grond en Tom kon al slingerd en hangend aan zijn motor toch nog de zaak rechtop houden. Maar hij was hem goed en wel voorbij of het volgende gevecht diende zich weer aan. Opmerkelijk was ook dat als er zich een veel snellere deelnemer meldde aan het achterwiel van Tom deze slechts heel moeilijk aan Tom voorbij kwam. Tom toonde weer over een goede conditie te beschikken want hij reed de laatste drie ronden nog hard naar voren. Liggende op een 14e plaats had hij met nog 2 ronden te gaan in de verte zicht op de nummers 13 en 12 voor hem. Tom zette nog flink aan, maar op slechts een halve seconde haalde hij het net niet om nog een plaatsje te pakken. Super gereden.

Totaal van de dag: 12e! Het constante rijden werd zo zeker beloond. Tom was hier erg blij mee, zeker na zijn slechte tijdtraining.

In de stand voor het Nederlands Kampioenschap pakt Tom weer een plekje en begint nu heel dicht bij de top 10 te komen met een 12e plaats.

No Comments

Geef een reactie