Max Engelen rijdt weer KNMV wedstrijd in Lierop

Een jaar geleden was Max in Lierop nog in topvorm met een 5e plaats op het E.K. Dit jaar is was heel anders. Max had een twee KNMV wedstrijden al weer niet meegereden omdat hij nog veel last heeft van zijn knieblessure. Maar Max wou zeker op Lierop meerijden en had hier zelfs hoge verwachtingen van.

Tijdtraining:

Max mocht pas als 34e oprijden. Dit was weer eens wat anders…  Maar Max had er vrede mee en was van plan snel naar voren te rijden. En dat deed hij. Hard ging hij er tegenaan. Even ging hij onderuit in de bocht voor het wasbord maar hij zat er weer snel op. Twee ronden later moest hij bij het wasbord een ander spoor pakken dan gepland en Max hield zijn snelle Buitenhuis Racing Yamaha goed open op het wasbord, maar sprong hierdoor veel te ver, wist hem nog te houden maar bijna op het einde kwam hij hard ten val. Max bleef liggen waarbij het leek alsof hij zijn benen niet meer kon bewegen. Gelukkig bleek dit mee te vallen maar hij had wel veel last. Toch stapte hij op zijn motor en begon aan zijn tijdtraining. Hier kwam hij niet verder dan een 17e plaats. Max was heel erg geschrokken en de angst zat er goed in.

1e Manche:

De angst overheerste zelfs tijdens de start en zo liet hij bijna het hele veld voorgaan. Langzaam aan begon hij weer op gang te komen en begon naar voren te rijden. Mitchel Lammers was echter niet van plan om Max zo maar voor te laten. Max bleef er een tijdje achter rijden en wist toen toch Mitchel voorbij te rijden. Maar Mitchel zat nog vlak achter Max voor het wasbord. Max ging hier steeds heel voorzichtig (langzaam) overheen dat Mitchel Max makkelijk weer kon inhalen. Het duurde lang voordat Max weer voorbij kon maar kon toen wel direct hard wegrijden. Veel plaatsen leverde dat daarna niet meer op en zo eindigde hij op een 16e plaats.

2e Manche:

De start was iets beter en Max rijdt daarna snel naar voren. Duidelijk was dat hij weer iets beter in zijn vel zat. Nog lang niet de oude, maar hij ging toch leuke duels aan en wist zo naar de 12e plaats te rijden. Maar op het eind brak zijn gebrek aan conditie op en moest hij nog twee plaatsen weggeven. Een 14e plaats was het resultaat.

Totaal van de dag: 14e. Hoewel Max niet echt meer meedoet voor de top van het Nederlands Kampioenschap door zijn twee gemiste wedstrijden stijgt hij van een 34e naar 29e plaats.

Max zijn volgende KNMV wedstrijd is in Budel op 10 mei. Hopelijk gaat het dan weer ietsje beter.

No Comments

Geef een reactie