Tom Engelen heeft lastige KNMV in Markelo

Tom had niet zo’n goede herinneringen aan Markelo. Vorig jaar crashte hij hard in de eerste ronde van de tijdtraining en kon daarna de wedstrijd niet meer rijden. Hoe zou het dit jaar gaan? 

Het was een prachtige zonnige dag. De baan lag erbij alsof deze ergens in Spanje zou liggen. Keihard met heel veel kort springwerk. Niet Tom zijn ding.  Maar ach Tom is in vorm en had er toch zin in. 

 

Tijdtraining:

Tom moest zijn motor nog inrijden die na het uitvallen in Oldebroek weer supersnel door Buitenhuis Racing was gerepareerd (en dat was geen kleinigheidje…). Tom hield zich keurig aan zijn opdracht om twee ronden heel rustig rond te rijden en goed te kijken. Dit kwam goed uit want vlak voordat Tom over de finishlijn ging werd het bordje Tijdtraining neergezet. Tom zette direct aan en gaf flink gas. Hij verdween in het bos en toen was het wachten tot hij weer tevoorschijn kwam. Dit duurde echter veel langer dan zou moeten. Veel rijders die achter hem zaten kwamen al over de finish. Precies hetzelfde als vorig jaar… Zelfde ronde, zelfde tafereel. Wat nu dan weer??? Als een van de laatsten kwam Tom met zijn pak onder het zand uit het bos. Nou, die was er weer afgegaan. Maar het leek gelukkig of er niets aan de hand was. Nou dat kon hij gelijk laten zien. Op dat moment had hij de 33e tijd en de eerste 20 gingen over. Het zal toch niet? Deze ronde was hij heel wat sneller terug uit het bos. Wat??? Plotseling een 6e tijd!!! Super. Weliswaar waren er op het einde nog 2 die iets sneller waren waardoor hij op een 8e plaats uitkwam. Tom op een harde baan een 8e tijd? Erg gaaf.

 

1e Manche:

Wat een slechte start. Zo zonde. Als een van de laatsten door de eerste bocht. Hoe is dit mogelijk? Tom maakte het zich hierdoor wel heel moeilijk want inhalen is echt heel moeilijk op deze baan. Iedereen rijdt bijna even hard. Tom besefte dat hij hier op een slechte plaats terecht was gekomen en zocht direct de aanval. Dit leverde helaas een val op in de eerste ronde. Snel weer op de motor maar hij kon weer opnieuw beginnen. Hij reed weer terug naar voren. Ging er weer af. Reed weer terug naar voren en ging er in de laatste ronde op een 23e plek weer af. Vervolgens werd hij nog overreden door een van zijn maatjes en had veel pijn. Met veel pijn en moeite (en wat hulp) werd de motor weer gestart om zo langzaam rijdend op een 29e plaats over de finish te komen. Jammer want gezien zijn tijdtraining had hier veel meer ingezeten. 

 

2e Manche

Ongelofelijk maar weer een slechte start. Dat terwijl Tom toch echt heel andere plannen had. Zichtbaar teleurgesteld reed Tom de eerste ronden op de 37e plaats. Na twee ronden herpakte Tom zich en begon weer aan te vallen. Dit is zooo lastig in Markelo. Maar het lukte hem om ronde na ronde plaatsjes te pakken ik vaak zeer lastige gevechten. Prachtig reed hij terug naar een 18e plaats.

Totaal van de dag 21e.

Ondanks dit tegenvallende resultaat klimt Tom toch nog een plekje in de stand voor het NK naar de 13e plaats. De volgende wedstrijd zal meer Tom zijn baantje zijn: Lierop op Koninginnedag.

No Comments

Geef een reactie