Tom Engelen weer in top 10 KNMV!

Vandaag stond het zonnige Westerbork op het programma. Een grotere tegenstelling met gisteren (Oldebroek) is nauwelijks denkbaar. Een groot feest. Wat een geweldige zandbak. Echt superzwaar met veel springwerk. Laat dit nou op Tom zijn lijf zijn geschreven…

Tijdtraining:

Het was moeilijk om te kunnen inschatten wat de concurrenten zouden doen op deze baan.  Nou dan maar uitgaan van de eigen kracht. Belangrijk was het wel om een goede tijd neer te zetten om zo een mooi plaatsje aan het hek te krijgen. Tom zet al snel een 5e tijd neer. Daarna kon hij hem niet meer verbeteren doordat overal op de baan gevallen rijders lagen. Dit lukte sommige anderen wel waardoor hij uiteindelijk tevreden moest zijn met de 8e tijd.

Eerste Manche:

Goede plek aan het hek! En een goede start. Tom gaat als 9e door de bocht. Er wordt hard gereden en Tom gaat goed met de groep mee. Hij zakt weliswaar eerst een paar plaatsen in de eerste ronde maar zet vervolgens goed het gas erop. Hij pakt plaats voor plaats terug. Na een paar ronden ligt hij zelfs op de 7e plaats en is hij hard onderweg naar het groepje met nr 3, 4 en 5. Tom schrok blijkbaar zo van het aangeefbord met P7 dat hij op de volgende schans een fout maakt en van de schans af valt. Hij komt in het water terecht en krijgt daarna pas na een tijdje trappen zijn motor aan. Balen en nog eens balen. Op een 24e plaats gaat hij verder met de wedstrijd. Hij moet eerst een paar rondjes op adem komen, maar krijgt dan het goede ritme weer te pakken en rijdt zo maar terug naar de 14e plaats. Dit is het maximaal haalbare na de val, maar het had zo mooi kunnen zijn..

Tweede Manche:

Tom had zich voorgenomen om nu toch verder vooraan te rijden. Maar nu was de start niet best. Midden in het veld begint hij aan de wedstrijd. Al snel begint Tom aan zijn opmars naar voren. Na drie ronden rijdt hij op een 11e plaats en in gevecht voor de 10e plaats.  Echter in de haast om verder naar voren te rijden maakt hij weer een fout en komt boven over de wal terecht en komt ten val. Hij verliest flink wat plaatsen en komt achter zijn teammaatje Bastiaan terecht die er ook goed de vaart in heeft. Het valt niet mee om hem in te halen omdat hij ook mooie lijnen rijdt. Met veel moeite lukt het Tom en maakt weer haast naar voren. Het valt niet mee om bij het inhalen geen fouten te maken omdat er ook een mix komt van achterblijvers, vallers en echte concurrenten die ervoor zorgen dat er niet bepaald ideale lijnen gereden kunnen worden. Plaatsje voor plaatsje wordt teruggepakt na in de voor na laatste ronde weet hij naar de 9e plaats te rijden. Het gat naar nummer 8 is helaas te groot maar hij houdt prima zijn 9de plaats vast.

Totaal van de dag: (toch nog verrassend) 9e totaal! Dit is Tom zijn tweede top 10 notering in 4 wedstrijden.

Tom staat nu 14e in de stand voor het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd.

One Comment

  1. Heel goed gedaan! Goed nieuws ga zo door nu je brommer stuk leen me KTM maar

    1

Geef een reactie