Tom Engelen mist 1 manche door pech in Oldebroek

Weer prachtig weer op zaterdagochtend als we met zijn allen afreizen naar het unieke Oldebroek. Toch echt wel een van de mooiste banen van Nederland. De baan lag er meer dan geweldig bij. Het leek wel asfalt! Keihard. Oh dat was ik vergeten. Hier houdt Tom dus niet van… Harde stuiters en de snelheid leek meer op die van de MotoGP in plaats van op een crosswedstrijd. Nou maar eens kijken hoe dat gaat!

Tijdtraining:

De tijd dat Tom zich druk moet maken om wel of niet te plaatsen voor de A-finale lijkt toch wel duidelijk achter ons te liggen. Zelfs omstandigheden die het Tom vorig jaar nog erg lastig gemaakt zouden hebben blijken nu niet echt van belang. Tom weet snel een goede tijd op het bord te zetten en plaatst zich zo makkelijk voor de A. 11e tijd op zo’n baan. Valt zeker niet tegen en zorgt voor een goede plek aan het hek.

Eerste Manche:

Tom was echt goed weg bij de start en gaat zelfs als 5e over de streep die 100 meter na de start ligt. Als 9e door de bocht. Wawh. Lang niet meer zo’n start gezien van Tom. Hij moet een paar snellere mannen voor laten en zakt terug naar de 12e plaats. Maar daarna haalt hij zelf ook weer 3 man in die wel goed gestart waren, maar het tempo niet kunnen volhouden. Tom weer terug naar plaats 9. Vervolgens weer wachten op Tom zijn 4e doorkomst. Maar deze blijft helaas uit. Met mechanische pech valt Tom uit. Echt balen maar het blijft een mechanische sport en pech komt ook nog bij de beste teams voor. Helaas 0 punten voor Tom. Eerste keer met de KNMV dat hij uitvalt in al die jaren.

Tweede Manche:

In de tussentijd snel de reserve/trainings motor uit de aanhanger gehaald en wedstrijdklaar gemaakt. Niet meer helemaal nieuw maar nog steeds in prima staat. Dus deze moest het doen. Tom is bij de start iets minder goed weg en komt als 20e door de bocht. Toch gaat hij niet zo lekker als de eerste manche. Inhalen duurt lang en kost veel energie. De baan lijkt asfalt maar is wel erg hobbelig. De vering blijkt toch niet zo goed te staan als van zijn wedstrijdmotor, maar Tom weet op karakter toch nog wat plaatsjes naar voren te rijden en komt zo op een 17e plaats binnen.

Totaal van de dag: 52e…

Hopelijk morgen beter in Westerbork.

One Comment

  1. Veel geluk nu met yamaha lukt het niet, neem dan een KTM

    1

Geef een reactie