Bastiaan heeft een druk weekend achter de rug…

Zaterdag hadden we een wedstrijd in Oldebroek en zondag in Westerbork. Ook dit weekend weer hele verschillende uitslagen…

Tijdtraining in Oldebroek

Bastiaan ging goed rond en het leek dan ook dat hij er wel bij zou zitten.
Na wat aanwijzingen van Pa knalde hij nog even wat rondjes, maar niet voor lang want Bastiaan maakte een fout waardoor hij bijna viel en reed daarna ‘tourend’rond. Hij dacht dat hij wel in de A-finale zou zitten.
Helaas niet, want hij zette een 23e tijd.

1e manche

5 seconden en weg… Behalve Bastiaan, die stond er nog!
Als laatste weg dus. Nu moest hij vechten om terug bij de kopmannen te komen.
Dat luktte hem aardig, want hij lag op een plekje of 8.
Goed volgehouden, geen fouten en lekker gevochten!
Hij eindigde dan ook op een 6e plek.

2e manche

Goeie start, als 3e door de eerste bocht…
Deze plek hield hij vast, maar een paar rondes voor het einde kreeg Bassie een lekke band en moest het tempo laten zakken. Hij eindigde op een 9e plek.

Tijdtraining in Westerbork

Deze keer gingen de snelste 17 rijders door naar de A-finale.
Bastiaan had er zin in, ondanks de k*t dag in Oldebroek ging hij er weer helemaal voor.
Ook vandaag veel fans, want de Familie Flodder uit Leek, Vince en Stijn kwamen ook kijken!! Wat echt super gezellig was…
Hij reed lekker, maar bleef op een 17e, 18e plek hangen en dat zou niet voldoende zijn, dus Pa liet dat even zien en Bastiaan ging dan ook even vol gas. Bastiaan zette een 15e tijd neer en dat was dus weer een A-finale.

1e manche

Bastiaan moest als ena laatste naar het hek rijden en kon gelukkig nog het laatste plekje aan het hek vullen.
Hij stond helemaal binnen dus moest flink aan het gas om niet ingesloten te worden. Het ging goed en kon ook een valpartij ontwijken.
De eerste rondes vond ik dood eng om te kijken, de één na ander viel en ook Bastiaan hing er soms lekker naast. Maar na ongeveer 4 rondes kreeg hij een lekker ritme en kon zo de strijd aan met Danny Lohr.
Het ging super en is hij geeindigt op een 21e plek.

2e manche

Een super start, een plekje of 15.
Hij zat al snel in ze ritme en schoof wat plekjes op. Weer kwam hij met Lohr ingevecht maar kon het dit keer niet winnen. Bastiaan eindigde maar liefst op een 13e plek!!!

We waren vandaag al tevreden dat hij zich in de A-finale kon plaatsen, maar dan ook nog de top 20 behalen is helemaal super!! Totaal van de dag is hij 15e geworden.

Het was weer een apart weekendje, want zaterdag was het niet best en uit vandaag blijkt wel weer dat hij het echt wel kan. Volgende week zaterdag gaan we naar Markelo, is kijken wat dat ons gaat brengen.

P.s Familie Karsijns, Bedankt voor de support!!!

3 Comments

 1. Hey Bastiaan,
  Super gereden vandaag in Westerbork!!!!!!!!!
  Ik heb een leuk feestje na de 2de manche gemist volgens Huub.
  Groetjes Jacqueline

  1
 2. bassie het ging toch super in het mooie drenthe of niet dan! Het was al met al een leuke middag, mooi weer en een gezellig team! We komen gauw een keer weer aanmoedigen KANJER!

  2
 3. goed gedaan langre komt helemaal goed

  3

Geef een reactie