Tom Engelen constant in Valkenswaard

Prachtig weer en een prachtig circuit. We waren zaterdag lekker op tijd aangekomen en Tom was nog even lekker gaan zwemmen. ’s Ochtends vroeg de baan verkennen die dit jaar andersom werd gereden. Dat is toch weer even wat anders. Het was wel duidelijk dat de baan hard was en dat de snelheid erg hoog zou liggen. We weten dat Tom toch meer van een zware zandbak met wat kortere rechte stukken houdt.

Tijdtraining:

Tom mocht in de tweede groep op de 5e plek van start. De eerste ronde gebruikte hij om de baan te bekijken en langzaam werd de snelheid opgevoerd. Toen de tijdtraining begon kon Tom even goed aanzetten en wist direct een snelle tijd neer te zetten die goed was voor de 5e plek. Maar anderen doken er nog onderdoor en ondanks dat Tom zijn tijd nog 2x verbeterde bleef hij op de 9e plek. Hier was hij best tevreden mee. Want het betekende een goede plek aan het hek in de A groep.

Eerste Manche:

Na een slechte start reed Tom (te laat over het hek…)  plekje voor plekje terug naar voren. Dit was echter erg vermoeiend want op het laatst moest hij weer een aantal plaatsen afstaan aan rijders die hij eerder had ingehaald. Resultaat een 19e plaats.

Tweede Manche:

De start was nu veel beter en mooi in het midden ging Tom door de eerste bocht. Tom reed vervolgens heel constant en wist zo af en toe een plekje te winnen. Maar ook nu was hij erg moe door het harde circuit met zijn vele knippen. Hierdoor moest hij de laatste 2 ronden nog 2 plaatsen prijsgeven om zo als 16e over de finish te komen.

Totaal van de dag 14e! Helaas zakt hij hierdoor van de 10e naar de 15e plaats in de stand voor het NK.

Tom was blij dat de schade op dit circuit beperkt was gebleven en verheugd zich al op volgend weekend als Oldebroek en Westerbork op het programma staan.

No Comments

Geef een reactie