Max weer lekker op dreef in Nunspeet

Om nog wat “startervaring” op te doen waren we naar het heerlijk natte Nunspeet afgereisd. Hier was het een lekkere papzooi, vooral voor de mannen op de kleine wielen.  Max had er ondanks de zware omstandigheden erg veel zin en liet dit ook zien tijdens de training door makkelijk met de snelste mannen op de hoge wielen mee te rijden. Gelukkig was er ook voldoende tegenstand voor Max gekomen met een paar toppertjes zoals Carsten Goedegebure, Ruben Kroon en Sven Te Dorsthorst. Carsten en Sven hadden vorige week nog in Leusden laten zien in goede vorm te zijn.

Eerste manche:
Max had weer eens een bijna beroemde slechte start. (Nou was het ook niet makkelijk vanaf de tweede startrij door een slecht nummertje…) Maar Max kreeg na twee ronden al Sven in het vizier die ook geen beste start had gehad. Samen sneden ze als een mes door de boter door het veld. Carsten had het moeilijk op de zware baan en werd door Sven en Max ingehaald en ook Ruben die een superstart had werd voorbijgereden. Max had veel last van achterblijvers en kon het hierdoor Sven niet moeilijk maken. Toch een mooie 2e plaats.

Max Engelen op Nunspeet

Tweede manche:
De start was zo mogelijk nog slechter. Nou dan maar weer lekker achteraan beginnen. Het begon al op een herhaling van de eerste manche te lijken want ook nu zat hij weer snel in het wiel van Sven. Hard reden ze naar voren. Sven maakte een foutje en Max kon er voorbij. Maar toen was het over. Een mechanisch probleem verhinderde verder rijden.

Geen punt. Max had weer even twee starts kunnen oefenen en had een goed gevoel over gehouden aan het wedstrijdje.

Volgende week staat er weer een echte (KNMV) wedstrijd op het programma en ook nog eens op een fantastische baan: Valkenswaard.

One Comment

 1. Max!
  Heel netjes gedaan hoor zaterdag, op het meest verre stuk tot stil stand gekomen! zonde je was lekker op weg!

  was een leuk ritje dorr de Boes boes! haha!

  Suc6 weer man!

  gr. Raymond

  1

Geef een reactie