Tom Engelen ontketend tijdens clubwedstrijd op SALZ

De dag na de “grote” KNMV wedstrijd stond er een clubwedstrijd op SALZ op het programma. Dit was even andere koek. Lekker relaxed rijden was het belangrijkste.

Tom wilde graag zijn goede rijden van gisteren doorzetten en had er veel zin in.

Tijdtraining:

De baan was al duidelijk zwaarder dan gisteren toen er alleen maar kleine motoren over heen waren geweest. Nu was dat wel anders. Tom ging goed tekeer en zette direct een snelle tijd neer. Alleen Hylkema was sneller tot de allerlaatste ronde Toby Geerling nog net iets sneller was dan Tom. Toch fraai de 3e tijd.

Eerste Manche:

Tom was goed weg aan het hek en zocht gelijk het achterwiel van Hylkema. In de eerste ronde kwam Chris de Graaf nog even voorbij maar dat liet Tom niet op zich zitten en bleef bij Chris aan het wiel. Het duurde dan ook niet zo lang totdat Tom hem weer terugpakte. Fraai als 2e totaal over de finish.

Tweede Manche:

De start was nu veel minder goed. Hij kwam niet goed weg bij het hek en bleef hierdoor te ver achter om goed door de bocht te kunnen. Als 12e moest hij nu weer proberen naar voren te rijden. De een na de ander werd voorbijgereden. Toen Tom op een 3e plaats reed begon hij toch wel erg moe te worden. De baan was inmiddels ongelofelijk zwaar geworden en het leek meer op een wasbord dan op een baan met knippen. Tom ging er hard overheen maar maakte een foutje waardoor hij voorover sloeg met de motor achter hem aan. Het zag er verschrikkelijk uit. Maar Tom stond weer op en moest en zou weer snel weg. Tom bleek zelfs genoeg voorsprong te hebben om zijn 3e plaats vast te houden. Nadat hij even aangeslagen was, gaf hij weer volop gas en reed weer weg bij zijn achtervolgers. Twee ronden later ging hij op bijna dezelfde plaats weer op dezelfde manier er vanaf. Twee keer hetzelfde. Met nog iets meer als een ronde te gaan was hij toch vastbesloten om zo snel mogelijk de mannen die hem niet ingehaald hadden weer terug in te halen. Tom reed weer naar hun toe en met alles wat hij in zich had lukte het hem om nog 1 rijder in te halen. Fantastisch gereden, maar wat een klappers. Toch nog 3e bij de MX2A

Tom blijft hierdoor aan de leiding staan voor het clubkampioenschap MSV SALZ MX2A

No Comments

Geef een reactie