Max Engelen 4e plaats KNMV SALZ!

Na een hele week wat grieperig geweest te zijn mocht Max voor de eerste keer een KNMV thuiswedstrijd rijden. Nou ja thuiswedstrijd… Max had al 2 keer op deze baan gereden… Maar het gevoel was er wel. Ook de nodige spanning. Gelukkig was het een prachtige dag. Er waren 39 rijders gekomen en dus kon alles in 1 groep van start…

Tijdtraining:

Max ging direct lekker weg en maakte duidelijk dat hij er echt zin in had vandaag. Hij zette in het vrije gedeelte een 3e tijd neer. Maar het bord T (tijdtraining) werd neergezet maar de twee ronden die gereden werden, kwamen niet op de monitor. Blijkbaar was men vergeten bij de KNMV om op de juiste knop te drukken van het systeem waardoor deze op nul bleef staan. Erg jammer want juist die eerste 2 ronden was Max erg snel onderweg en reed zo helemaal naar voren. Uiteindelijk had Max de 6e tijd.

1e Manche:

Starten met de 85cc is nog lastig voor Max. Toch zat hij er niet slecht bij met de start. Als 9e begon hij aan de eerste ronde. Al snel reed hij naar voren en kwam achter Nick Leerkes terecht. Deze reed op de 3e plaats. Max wist dat hij sneller was en zette een paar keer aan om hem in te halen maar hierbij ging hij er bijna vanaf. Dit was jammer want er had zeker nog meer ingezeten. Carsten Goedegebure zat achter hem maar deze kon het tempo niet volgen. Max reed voorzichtig uit en kwam zo safe op een prachtige 4e plaats binnen.

2e Manche:

Nu was de start helaas slechter dan de eerste manche. Hij stond zelfs even stil omdat er een rijder vlak voor hem viel. Erg jammer want hierdoor miste hij de aansluiting met de snelle mannen vooraan. Als 24e begon hij aan de wedstrijd. Inhalen is niet altijd even makkelijk in Leusden maar toch sneed hij als een mes door het veld heen. Al snel kon hij aansluiting vinden bij Koen die ook een slechte start had gehad. Deze kwam weer achter Nick Leerkes terecht. Koen kon er voorbij en de eerste manche leek zich te herhalen. Alleen nu op plaats 10… Max zette flink de druk erop bij Nick, waardoor deze een fout maakte en ten val kwam. Hierdoor kon Max nog verder naar voren rijden en hierdoor toch nog op de 6e plaats eindigen. De snelheid is er zeker, nu de starts nog. Het belooft weer een leuk seizoen te worden!

Max eindigde als 4e van de dag en mocht sinds juli vorig jaar weer de eerste KNMV beker in ontvangst nemen.

Max klom in de tussenstand van het NK op van de 12e naar de 7e plaats.

Volgende week is Max zijn klasse (85cc kleine wielen) uitgeloot in Ermelo. Max zal dan een andere wedstrijd rijden in Nunspeet.

We willen de vele mensen die Max stonden aan te moedigen bedanken voor hun support. Super.

No Comments

Geef een reactie