Goede prestatie Tom Engelen op KNMV SALZ!

 De eerste keer een KNMV wedstrijd in Leusden. Dit is toch ons “thuisbaantje” ook al hebben we bijna nooit de tijd om er te trainen. Maar de druk was daardoor best groot. Maar omdat het tevens ook de eerste wedstrijd van het seizoen was, wist niemand wat hij van de andere deelnemers kon verwachten.

Het weer was prachtig en het de opkomst erg goed. Er schreven zich die ochtend maar liefst 84 deelnemers voor de MX2 klasse in. Dat werd dus tijdtraining in twee groepen om daarna een selectie te maken in een A (snelle) groep en een B (langzamere) groep.

Tijdtraining

Tom mocht samen met Bastiaan in de 2e groep starten. Hij had wel vertrouwen dat het geen probleem zou worden om in de A groep te komen. Tom wilde erg graag een snelle tijd neerzetten. Hij mocht lekker als 5e de baan op en ging hartstikke goed rond. In het eerste gedeelte van de training (vrije training) zette Tom de snelste tijd van de groep neer! Helaas precies toen zijn tijdtraining gedeelte begon kwam Tom in de achterblijvers terecht. Hij kon er geen enkel snel rondje meer uitpersen omdat hij steeds flink werd gehinderd door langzamere deelnemers. Het was enorm druk op de baan en had het geluk niet aan zijn kant. Toch nog een 11e tijd en dus makkelijk A.

Eerste Manche:

42 Man mochten oprijden in de A groep. Tom had niet veel keuze meer voor een plekje aan het hek. Het plekje was niet al te best en dit bleek ook met de start. Hij kwam midden in het veld terecht. Wat een drukte. Op een 21 plaats begon hij aan zijn eerste ronde. Er onstond een mooie strijd waarbij Tom gestaag door bleeft rijden. Uiteindelijk wist hij op een mooie 13e plaats over de finish te komen.

Tweede Manche:

Tom ging nu aan de hele andere kant staan van het hek. Ook dit bleek niet te werken. Weer midden in het veld. Nu kon hij als 19e aan de eerste ronde beginnen. Het leek nu alsof Tom tijdens de wedstrijd steeds beter ging rijden. Hij werd in het begin nog wel ingehaald door andere rijders maar haalde deze rijders vervolgens een paar ronden later weer in. Tom ging steeds harder naar voren en wist het tempo tot het eind op deze zware baan er goed in te houden. Op een prachtige 8e plaats kwam hij nu over de finish.

Totaal was Tom 10e van de dag. Goed begin van het nieuwe seizoen.

No Comments

Geef een reactie