De 1e KNMV jeugd wedstrijd is goed geslaagd!

Eindelijk was het dan zover, de 1e wedstrijd van het seizoen werd verreden op SALZ.Bastiaan was er echt helemaal klaar voor, had hard getraind de afgelopen maanden, de 2 Yamaha´s waren tip top in orde en ook de motor trainingen van de afgelopen weken gingen super! Hij zat lekker in zijn vel hierdoor en zijn dag kon niet meer stuk…

Training

Bastiaan zat in de tweede trainings groep en wat ging hij goed. De eerste ronden ging hij gelijk al op het gas en zette al snel een goede tijd neer. Na een kleine valpartij begon hij weer even opnieuw en zette een 5e tijd neer!!! Dat betekende dus een overtuigende A-finale.
Wow, in de A-finale, dat was wel ons doel voor dit seizoen maar om dan gelijk een 5e tijd neer te zetten ging wel erg snel!

1e manche

Met veel zelfvertrouwen ging Bassie op zijn zelf getrapte spoortje staan…
5 seconden en WEG!! Zowaar ging hij als 2e door de 1e bocht, helaas kwam hij de 3e bocht al niet meer door en was met nog ongeveer 5 man gevallen en lag Bastiaan ook nog is helemaal onderop de stapel!
Maar alles nog heel en achter de rest aan… hij reed lekker agressief, maar ging toch iets over zijn kunnen heen en kwam nog 3 keer ten val. Met nog wat uitvallers is Bassie geeindigt op en 35e plek.

2e manche

Dit keer een plekje of 6 met de start en gelukkig geen valpartijen..
Het ging heel lekker, hij kwam al gauw op een plekje of 15 en door nog wat schoonheidsfoutjes heeft hij nog wat plekjes verloren.. Hij is geeindigt op een 18e plek! Fantastische uitslag.

Totaal van de dag is hij 26e geworden! Echt een super uitslag!! En nu op naar Ermelo waar a.s zaterdag de 2e Jeugd wedstrijd zal plaats vinden.

 

 

No Comments

Geef een reactie