Max Engelen wint ook in Oirschot!

Na de vele regen van de afgelopen tijd lag de baan in Oirschot er nog flink drassig bij. De hoge en lage wielen reden bij elkaar waardoor er een flink gevulde startrij stond. De start van de 1e manche was goed! Op een prima 5e plaats ging hij de bocht in. Na een klein foutje in de eerste ronde moest hij een paar hoge wielen rijders voor laten gaan, maar wist na een mooie strijd toch weer wat plaatsen terug te pakken.  Hij reed zelfs naar een prima 4e plaats totaal maar viel in de laatste ronde nog even wat hem nog 2 plaatsen koste. Maar de voorsprong op de andere kleine wielen rijders was enorm waardoor zijn 1e plaats niet in gevaar kwam.

In de 2 manche wou Max snel van start. Te snel bleek want voor het eerst in zijn leven reed hij in het hek! Nadat hij door omstanders achteruit was getrokken, waardoor het hek kon vallen, kon hij alsnog als laatste van start.  Ongelofelijk hoe hij door de rijders weer naar voren reed. Toen hij weer zijn eerste plaats had veilig gesteld werd hij op zijn weg naar de snelste hoge wielen rijders tegengehouden door een rijder die van vast van plan was Max koste wat kost niet voorbij wou laten. Max zat er een paar keer langs maar  werd een paar keer bijna van de baan gereden. Max besloot genoegen te nemen met zijn plaats in het veld zonder al te grote risico’s en werd zo afgetekend winnaar bij de 85cc kleine wielen.

No Comments

Geef een reactie