Max Engelen begint goed tijdens 1e KNMV wedstrijd in Alphen

Eindelijk, na vorig seizoen halverwege te hebben moeten afbreken, kon Max Engelen weer een KNMV wedstrijd rijden.  Eigenlijk zou het de derde wedstrijd zijn maar de eerste twee KNMV wedstrijden werden afgelast vanwege wateroverlast. Alphen behoort zeker niet tot Max zijn favoriete banen omdat de start erg lastig ligt en er een flink stuk over een maisplak wordt gereden.

Maar ondanks dat en alle zenuwen had hij er toch heel veel zin in om weer te beginnen. De Buitenhuis Yamaha 85cc was tiptop in orde. Er waren 38 rijders gekomen, waardoor alles in 1serie kon worden gereden. Dit was op zo’n smal baantje wel heel erg druk.

Tijdtraining:

Omdat dit de eerste wedstrijd was moest er worden opgereden op volgorde van rijnummer. Met 97 heb je dan niet zo’n gunstige plek… Ondanks de drukte wist Max snel zijn draai te vinden en zette in de eerste ronde direct de 5e tijd neer. Niet slecht, maar helaas kon hij dit niet vast houden. In de laatste ronde verbeterde hij deze tijd wel en dit was voldoende voor een 8e plaats. Dit viel een beetje tegen omdat duidelijk was dat er zeker een snellere tijd had ingezeten. Het bleek dat zijn conditie nog niet voldoende op peil is om lang voluit te knallen. Werk aan de winkel dus.

1e Manche:

De 8e plaats gaf Max de mogelijkheid toch nog een redelijk goeie plek aan het hek te vinden. We wisten van de twee testwedstrijdjes dat starten met de 85cc nog moeizaam is. Daar waar hij de afgelopen jaren met zijn 65cc vaak kopstart wist te pakken, moest hij nu genoegen nemen met een plaats ergens midden in het veld. Ook hier is nog werk aan de winkel. Dit betekende dat hij echter van de 24e plaats naar voren moest zien te rijden.  In de 1e ronde nog wist hij 10 rijders in te halen!!! Maar nu ging het lastiger. Voor elke plek moest worden gevochten. Helaas waren de mannen vooraan al snel ver weg. Rijder voor rijder werd ingehaald.  In de voorlaatste ronde had hij zich helemaal naar voren gereden op een 5e plaats!!! Het bleek later dat hij zelfs een snellere rondetijd had gereden dan de man die 3e werd.

Helaas sloeg het noodlot toe. Hij was erg vermoeid in de laatste ronde waardoor de man op de 6e plaats weer dichterbij kon komen en de druk bij Max begon op te voeren. Max gaf alles maar in een bocht was een rijder gevallen en Max week uit maar kon daardoor zijn motor niet meer onder controle houden. Zijn motor viel ondersteboven en het duurde lang voordat hij weer op de motor zat. Hierdoor kwam hij op een 10e plaats binnen. Toch fraaie top 10 plaats maar zeker geen loon naar werken waardoor Max zwaar teleurgesteld was.

2e Manche:

Hoewel hij zich voorgenomen had beter te starten, ging het nu juist nog slechter. In een poging in de eerste ronde weer veel rijders in te halen, kwam hij buiten de baan terecht, raakte een paar paaltjes en sloeg over de kop. Snel zat hij er weer op maar hij kwam nu als 35e door… Vooraan wachtte men niet op Max. De afstand was al direct enorm en er zaten nog zo’n 30 rijders tussen. Het werd een grote inhaalrace. Maar inhalen was niet makkelijk op dit smalle baantje. Toch wist hij zich nog naar een prima 12e plaats terug te vechten.  Max had echt super gereden.

Het beloven nog leuke wedstrijden te gaan worden. Max liet zien de juiste snelheid te hebben. Hij begint al snel vertrouwd te raken met zijn supersnelle Buitenhuis Yamaha 85cc. Met een betere start en een betere conditie zijn er dit seizoen in de 85cc kleine wielen best aardige resultaten te verwachten.

En dan volgende week ook nog een thuiswedstrijd op SALZ! Maar juist hier is de start erg belangrijk. Vol spanning wachten we af. Kom Max volgende week zaterdag allemaal aanmoedigen en schreeuw hem naar voren.

No Comments

Geef een reactie