Tom Engelen 3e tijdens 1e clubwedstrijd SALZ

Na zijn minder goede optreden afgelopen week in Heerde waren we erg benieuwd of hij zich weer de oude Tom zou voelen op SALZ. Tom liet zien dat hij nu wel weer lekker in zijn vel zit en gaf zijn visitekaartje af.

Het was lekker druk in de Superklasse met een paar gastrijders van zijn klasse bij de KNMV Jeugd. Dit waren zeker niet de minste rijders met zelfs enkele kanshebbers voor het NK 2009. Een goede krachtmeting voor Tom vooral voor de KNMV wedstrijd die binnenkort op SALZ zal worden verreden.

Tijdtraining:
Tom rijdt eerst rustig twee rondjes maar geeft daarna echt gas. Lang heeft hij zelfs de derde tijd totaal met twee MX1 mannen voor zich. Maar in de laatste ronde is er toch nog een andere rijder sneller en zet de snelste tijd van de MX2 neer. Toch een fraaie 4e tijd totaal in dit drukke veld.

Eerste Manche:
Tom staat naast Vince aan het hek en weet hier heel handig gebruik van te maken door precies het spoor en het wiel van Vince te kiezen. Ja hoor! Vince op kop en Tom erachteraan als 2e. Volgens mij schrikt hij hier een beetje van waardoor hij al snel twee man voorbij moet laten. Maar dan houdt hij goed de snelheid erin.  Alleen Dave Versluis kan hem bijhouden en kan hem zelfs nog voorbij.  Maar de rest wordt op forse achterstand gezet Tom kan het tempo van de mannen voor hem goed bijhouden en komt zo op een 4e plaats totaal en wederom als 2e bij de MX2 over de streep.

Tweede Manche:
Goed over het hek, maar Tom remt veel te vroeg voor de bocht waardoor iedereen hem links en rechts voorbij vliegt. Als een van de laatsten gaat Tom van start. Nou dat is andere koek. Nu moet hij iedereen inhalen en dat is niet altijd even makkelijk. Tom rijdt hard naar voren en pakt de een na de ander. Samen met Jonathan Hopman heeft hij goed de vaart erin. Hij heeft zelfs zicht op de 2e man bij de MX2 en rijdt hier snel  naar toe. Hij hoeft alleen nog maar Jos van Keulen voorbij… Deze heeft echter andere plannen. Tom komt hem zelfs na 10 keer proberen niet voorbij en krijgt echt les van Jos hoe je je plek kunt verdedigen.  In de voorlaatste ronde geeft Tom op en besluit dan maar achter Jos te blijven en laat het tempo zakken. Zijn plek komt echter niet meer in gevaar waardoor hij deze manche als 3e afsluit.

Tom wordt 3e van de dag, maar 1e van de SALZ leden!

No Comments

Geef een reactie