Max Engelen wint op SALZ!

Normaal had Max morgen zijn 1e KNMV wedstrijd in Makkinga moeten rijden maar deze was afgelast. Wij waren hier niet rouwig om want dan had hij tenminste nog een week extra om te herstellen. Vandaag was wel een aardige test met een aantal gastrijders op SALZ.

Over een aantal weken is er al op een KNMV wedstrijd op SALZ dus een extra reden om eens goed te kijken hoe de baan erbij ligt.

Tijdtraining:
Max doet even rustig aan maar gaat al snel vol gas over de baan. Toch nog een beetje onwennig. Maar goed genoeg voor een 5e plaats totaal (kleine en grote wielen 85cc) met alleen Sven voor hem. Sven zit net als Max ook in de KNMV selectie en tijdens de eerste selectie training een aantal weken geleden hebben we nog vol bewondering naar zijn snelheid staan te kijken.

Eerste Manche:
Max had geen al te beste start maar zat in het midden van het veld. Hij wist zich echter heel snel naar voren te rijden en pakte al snel de kop bij de 85cc kleine wielen.  Zijn snelheid werd echter getemd doordat Mark Mutser (grote wielen) niet van plan was om Max voor te laten en maakte zich erg breed op de baan. Max had geen zin om risico te nemen en wachtte zijn kans af. Dit duurde echter 2 ronden waardoor Sven en Rowin wel erg dicht bij konden komen. Net op tijd kon Max voorbij aan Mark en reed snel weg. Sven en Rowin maakten daarna in de achtervolging op Max foutjes waardoor Max ver weg kon lopen en zo de eerste manche overwinning sinds lange tijd kon binnenhalen. Super.

Tweede Manche:
De start was nu helaas erg slecht en Max werd gedurende de eerste ronde van de wedstrijd door langzamere deelnemers opgesloten. In een poging voorbij te komen maakte hij nog een foutje en ging onderuit. Max zat snel weer op de motor en ging in de achtervolging op het hele veld. Vooraan waren Sven en Rowin al ver weg.

Max was echter ontketend. Dit was de oude Max weer!!! Wawh. Wat een show. Maar daar was weer Mark Mutser. Gelukkig gaf deze Max dit keer wel de ruimte en Max kon snel verder op jacht naar Rowin en Sven. Max zat al bijna achter hun toen Rowin een foutje maakte en viel. Max kon nu op jacht naar Sven die toch nog wel een stukje voor hem zat. Max ging echt te keer en zat al aan het achterwiel van Sven! Ongelofelijk. Max greep zijn eerste beste kans en ging Sven op de afstap voorbij en reed ook nog direct een gaatje. Zo werd Max weer 1e!

Totaal van de dag: Overtuigend 1e.

No Comments

Geef een reactie