Tom heeft zijn dag niet in Heerde

Het wil niet altijd zoals je ’s ochtends in gedachten hebt. Dit overkwam Tom toen hij vol goede moed aan de 1e clubwedstrijd van de MSV-NOV begon.

Vol goede moed en vol zelfvertrouwen begon Tom aan de training. Al snel werd duidelijk dat hij niet op snelheid kwam.  Het was dan ook een indrukwekkend gezelschap van 40 andere rijders waaronder Mike Kras. Was Tom onder de indruk? Was het spanning?

Voor de 1e manche moest een lootje worden getrokken om een plek aan het starthek te krijgen. Tom trok nr. 40! Hij ging dus ook echt als laatste door de eerste bocht bij de start… Daarna kwam er wederom totaal geen snelheid in. Hij eindigde toch nog als 26e wat eigenlijk vooral te wijten was aan de vele fouten van de andere rijders.

De start van de 2e manche was beter.  Tom zette alles op alles. Maar nog in de eerste ronde wordt hij door een andere rijder van de baan af gereden. Hoort er allemaal bij. Achteraan opnieuw beginnen.  Twee ronden later komt hij op het zelfde punt weer ten val. Weer opnieuw beginnen… Tom gaat dan iets beter rond en haalt toch heel wat rijders in. Maar in de laatste ronde neemt hij te veel risico en valt voor de derde keer. Het duurt lang voordat hij weer op zijn motor zit en rijdt daarna rustig naar de finish.

Toch nog totaal 25e van de dag. De baan was zwaar waardoor veel rijders de finish niet haalden. Jammer dat Tom niet mee kon komen vandaag maar wellicht gaat volgend weekend beter. Dan staat zaterdag SALZ en zondag de eerste KNMV wedstrijd in Makkinga op het programma.

No Comments

Geef een reactie