Nicky van Rheenen wint juniorenklasse wintercross Groesbeek

De 8e editie van de Wintercross van MBC De Zeven Heuvelen mag als buitengewoon geslaagd de geschiedenisboeken in. Met een record aantal inschrijvers van 255 en een record aantal toeschouwers was het een prachtige dag. Ook het weer speelde goed mee want van de voorspelde regen was niets te merken. ’s Morgens was het circuit nog wel hard bevroren en moesten er wat werkzaamheden verricht worden om de harde randen weg te slijpen. Maar toen er eenmaal gereden kon worden werd de baan met het uur beter. Later op de dag was de baan zelfs zo zacht dat het nog modderig werd. Maar niemand die erom treurde want tenslotte is het een Wintercross en dan mag je niet verwachten dat het stuift.

Bij de Junioren was de dagoverwinning voor Nicky van Rhenen die vooral in de 2e manche liet zien dat hij de terechte winnaar was. Vanaf de 14e plaats reed hij gestaag naar voren om in de laatste ronde de kop over te nemen. Als 2e eindigde in totaal Danny Jansen en als 3e eindigde Jeffrey Swets. Jeugdrijder Rik Rijkers behaalde een knappe 4e plaats. Maurice Voss eindigde als 25e. Roel Derksen had pech in de 2e manche en viel uit in de 1e ronde. Toch was hij in de eindstand nog goed voor de 29e plaats.

Meer op informatie op de site van MBC de Zevenheuvelen…

 

No Comments

Geef een reactie