Diego Peters krijgt eerste motorcrosstraining op SALZ

Stichting de Opkikker organiseert “Opkikkerdagen”. Dat zijn dagen waar ernstig zieke kinderen even kunnen vergeten dat zij ziek zijn. Ook zijn er opkikkerdagen voor broers, zussen of kinderen van ernstig zieken. Afgelopen zaterdag was er een “opkikkerdag” bij motorsportvereniging SALZ

Diego Peters uit Hoofddorp zijn zusje en moeder zijn ernstig ziek. Diego wou graag eens weten hoe het is om op een echte crossmotor te rijden. Stichting de Opkikker nam contact op met MSV SALZ om te vragen of zij deze wens tot uitvoering konden brengen. De vereniging twijfelde (natuurlijk) geen moment en schakelde meteen de juiste personen in.

Omdat het nog niet niks is om zonder enkele motor- of bromfiets ervaring meteen maar op een schakelcrosser te gaan rijden werd gediplomeerd motorcrosstrainer Thomas Tap ingeschakeld. Die ook meteen enthousiast was te gaan helpen.

Buitenhuis Racing werd gevraagd om te zorgen voor het juiste materieel. Dat is nog niet makkelijk. Wat voor motor is het meest geschikt voor een 14-jarige jongen zijn eerste motorfietservaringen?
Gelukkig had Buitenhuis nog precies de geknipte motor voor deze taak in zijn blauwgekeurde arsenaal van Yamaha motoren. Het werd dus uiteindelijk de Yamaha TT-R 125E. Een zeer vriendelijke 4-takt beginnersmotor met een cilinderinhoud van 125cc die ook nog eens is uitgerust met een elektrische start.

Afgelopen zaterdag was het dan zover en ging Herman Buitenhuis met motor en crossuitrusting richting SALZ. De baan was natuurlijk helemaal opgevroren. Gelukkig was dat dit keer geen ramp, Diego zou immers toch alleen maar oefenen op het startveld.
Nadat er handen waren geschud, iets warms was gedronken en Diego de crossuitrusting had aangetrokken gingen we richting het startveld.

Eerst natuurlijk instructies van Thomas. Het is natuurlijk niet makkelijk om de eerste keer dat je rijdt gelijk rekening te houden met je koppeling, versnellingen, voorrem, achterrem en alles wat er om je heen gebeurt. Thomas legde dit heel rustig allemaal één voor één helemaal super uit, en het duurde mede daardoor ook niet lang voordat Diego zelf weg kon rijden met een juiste combinatie van koppelen en gas geven.
De eerste minuten is Thomas continu meegerend om uitleg tijdens het rijden te kunnen geven en te helpen als dat nodig was, zo bleef Thomas zelfs met deze vriestemperaturen lekker warm 😉 …
Na een tijdje was er genoeg vertrouwen om Diego alleen te laten rijden, en dat ging steeds beter en beter, kijk maar op de foto’s hieronder…

Wij hopen dat Diego (die trouwens ook nog eens een aardig woordje kan rappen) een geweldige dag heeft gehad en we hem nog eens terugzien op SALZ!!

One Comment

  1. zozo doe maar luxe maar je blijft toch een battie diego xD en dat meenn ik
    xxx houvanje dikke lebber je mannetje x maarten

    1

Geef een reactie