Regionale motorcrosskampioenen bekend

Tijdens een grootse huldiging zijn de kampioenen van de regionale motorcrossclub MSV SALZ bekend gemaakt. Een opvallende rol was weggelegd voor de 9-jarige Job van de Lagemaat, die door het behalen van de meeste wedstrijdpunten met de allergrootste trofee naar huis ging. Ook ging voor het eerst een winnares van de Damesklasse met startnummer 1 het volgende seizoen in.


Job van de Lagemaat trots naast zijn reusachtige beker / foto: Raymond de Haan

Binnen MSV SALZ werd over 12 wedstrijden het Clubkampioenschap bevochten, een zeer belangrijke titel voor alle motorcrossers uit Amersfoort en de wijde omgeving. Naast de stand in de verschillende inhoudsklassen wordt er ook jaarlijks een reusachtige wisselbeker gegeven aan de rijder die van de hele club de meeste punten vergaarde. Dit jaar viel die eer te beurt aan Job van de Lagemaat. Met zijn 9 jaar is hij een van de vele jonge talenten van de regio die binnen MSV SALZ razendsnel naar een hoog niveau groeien. Hij won dit jaar 9 van de 12 wedstrijden in de 50 cc klasse, waardoor hij dus ook het grootste puntenaantal behaalde en de megabeker een jaar in zijn woonplaats Leusden mag laten staan. Van de Lagemaat was ook al de sterkste in het interregionale DMX-kampioenschap en ook daar pakte hij de extra prijs door de het grootste aantal punten te scoren. In de 50 cc werden Lars van de Bunt (9) en Vasco van der Valk (9) uit Amersfoort respectievelijk tweede en derde in het grote veld van crossende kinderen.

In de 65 cc Kleine wielen won Roy Leenheer uit Woudenberg de 1e prijs voor Amersfoorter Kevin Buitenhuis en Joel Jansen uit Blaricum, bij de Grote Wielen was dat Rowin Geerling uit Nijkerkerveen met daarachter Jonny van der Sluis uit Wijk bij Duurstede en Yoran Ramselaar uit Baarn. Bij de Grote Wielen won Rowin’s broer Toby Geerling de titel, voor Robin Ramselaar en Cornee van de Panne uit Kockengen. Bij de 85 cc pakte Mark Mutser de titel, Niels van Amerongen (beiden Soesterberg) werd tweede en Stanley Muller (Zeist) derde. Bij de B-Junioren in de 125 cc was het Nick Dompzelaar uit Austerlitz die de titel won, in de 250/500 cc werd Amersfoorter Wesley van Diejen de grote winnaar. Bij de Veteranen ging Peter Venendaal uit Driebergen met de grote prijs naar huis. Tom Engelen uit Maarsbergen werd met zijn 14 jaar opvallend winnaar van de MX2, Bart de Rooy (Wijk bij Duurstede) was de sterkste in de belangrijkste klasse, de MX1. In de zeer populaire damesklasse won Mandy Koning uit Houten de eerste titel voor Michelle van Laar uit Odijk en Laquisia de Wit uit Almere. De Damesklasse blijkt in zo’n behoefte te voorzien dat de veelal jonge meiden uit het hele land naar Amersfoort komen om daar samen de speciale trainingen te volgen en wedstrijden tegen elkaar te rijden.

Bron: Hans Stolk MSR

No Comments

Geef een reactie