Tom behaalt 4e plaats Openbekerwedstrijd Harskamp

De MX2 Junioren was zaterdag 29 november de klasse met de meeste deelnemers (60 a 70), zodat er in 2 series werd gereden. De eerste 15 van elke serie zouden rechtstreeks doorgaan naar de A-finale.¬† De baan lag er perfect bij ondanks het slechte weer van de afgelopen week…

De training verliep soepel en Tom gaf aan dat hij ondanks zijn gekneusde ribben van de Knock Out toch goed kon rondkomen.

In de eerste sessie werd Tom tijdens de start opgesloten en moest dus een inhaal race gaan rijden. Best een risicovolle aangelegenheid tussen sommige rijders die slingerend over de baan gaan en moeite hebben hun lijn vast te houden. Tom neemt zo min mogelijk risico en rijdt voorzichtig verder naar voren in de wetenschap dat hij al snel bij de eerste 15 zit. Op een prima 4e plaats komt hij over de finish.

Tijdens de finale voert de rijder naast Tom bij de start een vreemde aktie uit door de koppeling in een keer los te laten, waardoor deze als een raket op zijn achterwiel naar voren schiet maar ook richting Tom knalt. Tom weet hem net te ontwijken, en rijdt rond de middenmoot van het veld naar voren. Al snel rijdt Tom op een 3e plaats. Maar achter hem meldt zich een andere rijder en er ontstaat een spannend gevecht. Twee ronden voor het einde weet hij Tom in de drukte bij het inhalen van achterblijvers die op een ronde werden gezet in te halen. Tom geeft niet op en blijft dichtbij. In de laatste ronde zet Tom de aanval nog in en komt bijna tegelijk over de finish maar toch net een paar centimeter later. Toch een mooie bos bloemen met een beker.

Het was een leuke wedstrijd, waarbij bleek dat Tom steeds beter aan zijn krachtige Buitenhuis Yamaha begint te wennen. Op naar de wintercompetitie op Harskamp!

One Comment

  1. van harte tom.
    dat belooft wat voor 2009.
    groeten tjeerd

    1

Geef een reactie