Tom geniet van zijn 1e Red Bull Knock Out


Van de 650 deelnemers was Tom 1 van de 5 jongste deelnemers! Tom behaalde een fantastisch resultaat door als 416e te vertrekken, te vallen in de eerste bocht, vervolgens als een van de laatsten echt te beginnen en vanuit de 600+ plaats in anderhalf uur naar de 61e plaats te rijden! Hierbij reed hij veel toppers, profs en ervaren mannen voorbij. Geweldige prestatie. In de 2e heat kwam hij helaas in de 2e ronde hard ten val en kneusde hierbij flink zijn ribben, waardoor hij de strijd moest staken. Jammer, maar hij had al laten zien erg in zijn element te zijn in het zware zand. Volgens Tom ook te danken aan de Buitenhuis Yamaha YZ250F die fantastisch liep. Lees hier meer…

Na zaterdag zijn Yamaha YZ250F bij Buitenhuis Racing goed geprepareerd te hebben, vertrokken we zondagochtend in alle vroegte (half zes!) richting Scheveningen. Daar bleek het al aardig druk te zijn, maar hadden we toch nog een prima plaats niet al te ver van de pitsstraat. Eerst de baan verkend, zonder Tom die nog lekker in de camper lag te slapen. Zeer indrukwekkend die baan, met allerlei verborgen gevaren. Daarna met Tom nog even snel de baan verkend. ┬áTom moest naar de rijdersbriefing en daarna zijn we direct richting pitsstraat gegaan, waar het wachten was op het begin van de race. Gelukkig stonden we met allemaal bekenden in de buurt dus het wachten ging snel. De motoren werden gestart en de spanning liep op. Terwijl de eersten al aan het hek stonden, kon Tom nog niet eens uit de pits weg. Er waren 22 startrijen! In het verleden hebben we wel eens geklaagd als Tom op de 2e rij moest starten in een wedstrijd… Tom stond nu op de 15e rij. Het hek viel en het geweld barste los. Wat een zand! Tom zag helemaal niks en kwam in de eerste bocht ten val doordat hij achterop een langzamere rijder reed. Wat een pech gelijk al. Nou bijna iedereen was dus al weg en Tom zette de achtervolging in. Ronde na ronde reed hij naar voren. Er werd 1 pitsstop gemaakt en weer weg! Na een uur bleek Tom al bij de eerste 200 te rijden, maar hij reed hard door. Weer werd 100 man ingehaald. Met nog een paar ronden te gaan lag hij op de 79e plaats. Maar hij liet het er niet bij zitten en werd zo afgevlagd op een prachtige 61e plaats! Wat een superprestatie.

Uiteraard mocht Tom door voor de 2e heat. Het was allemaal erg hectisch omdat er nu in 20 minuten van pitsbox gewisseld moest worden. Dat viel niet mee van een box helemaal op het einde naar voren. Wat een drukte. Maar het leuke was dat Tom nu plotseling in een box werd opgesteld tussen allemaal toppers. Net in de box moest Tom alweer oprijden voor de 2e heat. Nu een plek op de 2e startrij! De start was goed en Tom ging lekker mee. De rondetijd van de eerste ronde was geweldig. Helaas kwam hij aan einde van de 2e ronde hard ten val. Hij klapte voorover van zijn motor af en had “erg veel last”. Hij kon met veel moeite weer opstappen en langzaam terug rijden naar de pits. Hier werd hij gelijk door een medisch team in de ambulance onderzocht. Gelukkig bleek dat hij “alleen maar” zijn ribben flink had gekneusd. Dit was erg pijnlijk hiermee was het geweldige feest dus afgelopen. Maar ondanks dat hij maar 2 ronden had gereden werd hij nog op een keurige 262 plaats geklasseerd. Niet slecht voor de eerste keer (en als broekie…). Tom had echt genoten en wil zeker het volgend jaar weer meedoen.

Klik op hier voor meer foto’s van de Red Bull Knock Out met Bastiaan en Tom.

One Comment

 1. HEEY KANJER

  Nou Tom knap hoor wat je gedaan hebt.
  Ik heb op de T.V gekeken niet te geloven knap-knap-knap.
  Zo heb ik ook weer mooie foto’s daar ben ik gek op.
  Tom ik hoop dat je ribbenkastje weer gauw beter is dan kan je weer gewoon lachen.
  Tom heel veel cros knuffels van opaJan en oma NEL
  xxxxxxxxxxxxxxxxjes

  1

Geef een reactie