Bastiaan weer een ervaring rijker door met de RedBull Knock Out mee te doen!


s’Morgens weer vroeg uit bed om te vertrekken naar Scheveningen…

Jaja, het was zo ver, Bastiaan reedt voor het eerst de strandrace mee! Hij had er veel zin in en was er dan ook helemaal klaar voor. De KTM nog even goed opgeknapt, dit was dan ook zo’n beetje de laatste keer dat Bastiaan hierop reedt.

Aan de start maar liefst 650 rijders!! Bastiaan had nummer 456 en moest op de 16e rij staan van de 22 rijen.
Het duurde ff voordat hij langs kwam, want op de grote tv-schermen zagen we de grote valpartijen met zo’n beetje 50 rijders op elkaar. En Bastiaan had dit niet meer kunnen ontwijken dus die lag er ook bij!
Voor de rest verliep deze heat uitstekend, ook al zagen we hem weinig,het zag er goed uit…
Het belangrijkste was nog, dat hij zich klaar mocht maken voor de 2e heat!!!!! Dat betekende dus dat hij er ongeveer 300 achter zich had gelaten, stiekem hadden wij dit ook niet verwacht. Dat mega zware strand en al die toppers die je voorbij scheuren…

Finale
Weer opnieuw een start, maar dan met 325 rijders…
Alleen waar is Bassie? Toen zo ongeveer iedereen al op de terug weg was ging hij nog van start. Hij was met de start zover naar buiten geduwd waardoor hij de zee in reedt. Enja, daar zijn die motoren niet voor gemaakt he, dus na 5 minuten te hebben staan trappen kon die weer gaan…
De KTM maakte wel wat rare geluiden onderweg, dus na nog 1,5 rondje te hebben gereden hielt de KTM er echt mee op. Ook stond hij helemaal achter op het strand stil, dus toen de race was afgelopen kwam Bastiaan met kapotte motor en blauwe lippen de fuik in lopen, toch ook wel een beetje teleurgesteld natuurlijk.

Gauw naar de bus en warme kleren aangedaan, zo kwam die gauw weer bij en was die natuurlijk zeer tevreden! Één ding is zeker; hij is weer een ervaring rijker! Volgend jaar zal hij dan ook zeker weer aan de start staan, maar dan op de Yamaha. Eens kijken of die machine het wel haalt…
 

No Comments

Geef een reactie